Goran Bregovic’in Moldova’ya girişine izin verilmedi

Bosnalı Sırp asıllı müzisyen Goran Bregovic’in (73) konser için gittiği Moldova’ya girişine “Rusya yanlısı görüşleri” nedeniyle izin verilmedi.

Bosnalı Sırp asıllı müzisyen Goran Bregovic’in (73) konser için gittiği Moldova’ya girişine “Rusya yanlısı görüşleri” nedeniyle izin verilmedi. Moldova Başbakan Yardımcısı Dumitru Alaiba “Bugün Goran Bregovic’in müziğiyle dans etmek, Rus saldırganlığı sonucunda ölen tüm Ukraynalıların mezarları üzerinde dans etmek gibidir” dedi.

Moldova’da düzenlenen Gustar Müzik Festivali’nin organizatörlerince yapılan yazılı açıklamada, konser için başkent Kişinev’e gelen Bregovic’in, sınır polisince ülkeye girişine izin verilmediği bildirildi.

‘BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI’

Bregovic, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sevgili Moldovalı dostlarım! Bugün Gustar Müzik Festivali’nde sahne alamadığımız için çok özür dilerim. Kişinev havaalanında herhangi bir resmi açıklama yapılmadan Moldova’ya girişimize izin verilmemesi bizi büyük hayal kırıklığına uğrattı.”

Moldova Başbakan Yardımcısı Dumitru Alaiba da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bregovic’in ülkeye girişine izin verilmediğini doğruladı.

‘UKRAYNALILARIN MEZARLARI ÜZERİNDE DANS ETMEK GİBİ’

Alaiba, “Bugün Goran Bregovic’in müziğiyle dans etmek, Rus saldırganlığı sonucunda ölen tüm Ukraynalıların mezarları üzerinde dans etmek gibidir” ifadelerini kullandı.

Kendisini Yugoslavyalı olarak tanımlayan Saraybosna (1950) doğumlu ünlü müzisyenin, 2015’te Rusya’nın Kırım’ın işgaline destek vererek burada konser vermesi Ukrayna’nın tepkisini çekmiş, bu ülkede ve Polonya’da sahneye çıkması yasaklanmıştı.