Köstence sahilinde mayın patladı

Köstence’nin Costineşti kasabasındaki bir otelin iskelesinde mayın patladı.

Köstence sahilinde mayın patladı. Patlama, yazlık ev ve otellerin bulunduğu, Costineşti kasabası kıyısında yaşandı. Bir otelin iskelesinde patlayan deniz mayını nedeniyle her hangi can kaybına neden olmazken hafif maddi hasara yol açtı. Bölgede tespit edilen ikinci mayının da uzman ekiplerce imha edildiği açıklandı.

MAYINLAR İÇİN GÖZLEM EKİBİ GÖREV YAPACAK

Romanya donanması, Costineşti sahil beldesindeki bir iskelenin bir patlamada hafif hasar görmesinin ardından, Karadeniz kıyısındaki başıboş mayınları araştırmak üzere bir gemi ve bir helikopter görevlendirdiğini açıkladı.

KARADENİZ’DE MAYIN TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Rusya’nın Ukrayna’yı geçen yıl Şubat ayında işgale başlamasından bu yana Karadeniz’e bırakılan mayın tehlikesi sürüyor. Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’nin askeri dalgıç ekipleri de kendi kara sularında sürüklenen mayınları etkisiz hale getirme çalışmalarını sürdürüyor.

Hem Avrupa Birliği hem de NATO üyesi olan Romanya, Ukrayna ile 650 kilometrelik bir sınırı paylaşıyor. ABD balistik füze savunma sistemine ev sahipliği yapan Romanya geçen yıl itibariyle topraklarında daimi bir NATO muharebe gücü konuşlandırıldı.

Rusya ve Ukrayna, Karadeniz’e döşenen mayınlar konusunda birbirini suçluyor.