Bükreş mahkemesi Tate kardeşlerin ev hapsini kaldırdı

Bükreş Temyiz Mahkemesi, sosyal medya fenomeni Andrew ve Tristan Tate kardeşlerin ev hapsi kararını kaldırdı.

Bükreş mahkemesi, tecavüz ve insan kaçakçılığı ile suçlanan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate hakkındaki ev hapsi kararını kaldırdı.

Geçtiğimiz Mart ayında ev hapsine alınan Andrew ve kardeşi Tristan hakkındaki iddianame Haziran ayında yayınlanmış, iki kardeş de suçlamaları reddetmişlerdi. Yeni karara göre artık ev hapsinde tutulmayacak Tate kardeşler yaşadıkları Bükreş ve çevreleyen Ilfov bölgesinden ayrılamayacaklar. Kardeşler taşındıkları takdirde yeni adreslerini polise bildirmekle yükümlü olacak.

Sanıkların ayrıca birlikte suçlandıkları iki Romanya vatandaşı, tanıklar, mağdur olduklarını söyleyen kişiler ve aileleriyle de görüşmesi yasak. Bu kurallardan herhangi birini ihlal etmeleri halinde ya ev hapsine geri dönecek ya da tutuklanacaklar.

Önümüzdeki iki ay boyunca bu kurallara uyup uymadıkları bir yargıç tarafından kontrol edilecek. İki kardeş ilk olarak geçen Aralık ayında evlerinde gözaltına alınmışlar ve üç ay sonra da ev hapsine geçirilmişlerdi.

İNSAN KAÇAKÇILIĞI İLE SUÇLANIYORLAR

Haklarındaki iddianamede Tate kardeşlerin iki Romanyalı kadın işbirlikçileri ile birlikte 2021 yılında, Romanya, ABD ve İngiltere’yi de kapsayan insan kaçakçılığı işlerine girmek üzere bir suç şebekesi oluşturdukları söyleniyor.

İddianamede, Tate kardeşler tarafından çeşitli vaadlerle kandırıldıklarını söyleyen yedi kişinin de isimleri geçiyor.