Bükreşliler Anadolu Kültür ve Yemek Festivaline akın etti

Hafta sonu Bükreşlilere tam bir kültür ziyafeti sunan Anadolu Kültür ve Yemek Festivali, sıcak havaya rağmen üç gün boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Anadolu’nun zengin yemek, folklor ve sanat değerlerini sunan Kültür Festivali (Anatolian Food Fest) hafta sonunda Bükreşlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yüzlerce gönüllünün görev yaptığı festival, 14-16 Temmuz tarihleri arasında Titan parkında gerçekleştirildi. Bükreş sakinleri, sıcak havaya rağmen üç gün boyunca zengin etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.

FESTİVAL, HEM MİDELERE HEM GÖNÜLLERE HİTAP ETTİ 

Her yaştan Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen-öğrenci, bay-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce vakıf gönüllüsü, hamur açıp, kebap pişirdi. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı festival, şehir halkının akınına uğradı. Özellikle gözleme, kebap, dondurma, baklava, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluştu.

Her biri farklı lezzetlerde onlarca yemek, sanat ve gösteri stantlarının yer aldığı etkinlikte, Türk çayı ve kumda pişen geleneksel telveli kahvesi de gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

YEREL VE MİSAFİR SANATÇILAR SAHNE ALDI

Festival süresince, yerel ve yurt dışından gelen misafir sanatçıların seslendirdiği şarkı ve folklor gösterileri, kına sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri yoğun ilgi gören kültür aktiviteleri oldu.

Hafta sonu Bükreşlilere tam bir kültür ziyafeti sunan Anadolu Kültür ve Yemek Festivali, üç gün boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.