Romanya – Galatasaray efsanelerinin yardım maçında kazanan dostluk oldu: 4-4

Romanya ve Galarasay’ın efsane isimleri, Cluj Arena stadında depremzedeler için yardım maçı düzenledi. 4-4 sona eren maçı 16 bin seyirci izledi.

Türkiye’deki depremzedeler için dün akşam Cluj Arena stadında oynanan yardım maçında Romanya ve Galatasaray’ın efsane oyuncuları karşı karşıya geldi. 4-4 berabere biten maçta; Hagi ve Popescu’nun etkileyici şovları hafızalarda kaldı.

Romanya’nın kaptanlığını Gheorghe Hagi, Galatasaray’ın kaptanlığını ise Bülent Korkmaz yaptı.

Sahada fırtına gibi esen Galatasaray ve Romanya’nın unutulmaz ismi Hagi, hem Romanya hem de Galatasaray’da 10 numaralı forma ile yer aldı. Hagi, 40 metreden attığı ve üst direğe çarpan harika şutuyla futbolseverlerden tam not aldı.

Yine Romanya Milli Takımı ve Galatasaray forması giyen Popescu’nun oyundaki performansı da dikkat çekiciydi.

Romanya Yıldızlarının gollerini; Adrian Mutu (2) ve Ciprian Marica (2) kaydetti. Galatasaray’ın gollerini ise; Cihan, Jardel, Hasan ve Stelea attı.

Maçın ikinci yarısında formalarını değiştiren; Hagi, Popescu, Adi Ilie ve Filipescu tarih yazdıkları Galatasaray formasını giydi. 4-4 dostlukla berabere biten Cluj Arena’daki karşılaşmayı 16.000’den fazla seyirci izledi.

Maçtan elde edilen gelir, Türkiye’de şubat ayında yaşanan deprem mağdurlarına bağışlanacak.

ROMANYA MİLLİ TAKIMININ YILDIZ İSİMLERİ:

‘Altın Nesil’ olarak adlandırılan Romanya Milli Futbol Takımı’nda şu isimler yer aldı: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Adrian Mutu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuț Lupescu, Răzvan Raț, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Bănel Nicoliță, Constantin Gâlcă, Răzvan Prodan, Didi Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea.

GALATASARAY KADROSUNDA YER ALAN İSİMLER:

Mario Jardel, Bulent Korkmaz, Hakan Ünsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem İnan, Suat Kaya, Hamit Altıntop, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Umit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatu, Faruk Atalay.

MAÇLA İLGİLİ NELER DEDİLER:

Gheorhge Hagi: Bu gece seyircilerin bana gösterdiği tek şey gençken yaptığım her şeye duydukları saygıydı. Bu güzel akşamda eski arkadaşlarımızla bir araya gelmek, birbirimizi tekrar görmek çok hoştu. Yıllar geçiyor, birbirimizi uzun süre göremediğimiz oluyor. Her yıl böyle bir araya gelip, görüşelim. Burada, bu maçta bulunmaktan büyük zevk aldım.

Adrian Ilie: Hepimiz için özel bir geceydi. Galatasaray’da birlikte oynadığımız eski oyuncular ve takım arkadaşlarımızla iki kuşaktan Romanyalılarla buluştuk. Bize tezahürat yapmak için stada gelen taraftarlarımıza teşekkür ettiğimiz özel bir maçtı. Bence çok değerli bir maçtı. Güzel bir atmosferdi. Geriye Galatasaraylılarla konuşmak ve aramızdaki ilişkileri sürdürmek kalıyor.

Mario Jardel: Bana eski takım arkadaşlarımla tekrar görüşme fırsatından dolayı teşekkür ediyorum. Bana, Galatasaray’la yaşadığım anları hatırlattı. Galatasaray tarihinde yer aldığımdan dolayı kendimi mutlu hissediyorum.

Gică Popescu: Bu maç bize çifte mutluluk yaşattı. Çünkü Galatasaray’daki eski arkadaşlarımızı yeniden gördük. En büyük sevincimiz de Milli Takım formasını tekrar giyebiliyor olmamız. Milli formanın bizim nesil için ne ifade ettiğini biliyorsunuz. Milli takımdaki kariyerimiz hepimiz için bir vitrin oldu.