Hagi’nin takımı ‘Farul Constanta’ Romanya şampiyonu oldu

Hagi'nin çalıştırdığı ‘Farul Constanta’, 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 öne geçerek Romanya şampiyonu oldu.

Galatasaray’ın efsane isimlerinden Gheorghe Hagi‘nin çalıştırdığı Romanya Ligi ekiplerinden ‘Farul Constanta’, en yakın takipçisi FCSB’yi 3-2 yenerek şampiyon oldu.

2-0’DAN ŞAMPİYONLUĞA DÖNÜŞ

Play Off Grubu’ndaki lider ekip Farul Constanta, sahasında ligin güçlü ekiplerinden FCSB’yi konuk etti. Şampiyonluk yolundaki kritik maçta Hagi’nin ekibi 2-0 geriye düştüğü mücadelede müthiş bir atağa kalkarak rakibini 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Mutlu sona ulaşan Köstence ekibinde Mateus Criciuma (42), Tudor Baluta (58) ve Louis Munteanu (86) attıkları gollerle galibiyeti getiren isimler oldu. Bükreş temsilcisinin sayıları ise Adrian Şut (8) ve Andrea Compagno’dan (17) geldi.

TAKIMIN YENİ İSMİYLE İLK ŞAMPİYONLUĞU

Bu sonuçla puanını 50’ye yükselten ‘Farul Constanta’, yeni ismiyle tarihindeki ilk şampiyonluğunu aldı. Daha önce ‘Viitorul Constanta’ olarak mücadele eden ekip 2016/17 sezonunda da şampiyon olmuştu.

HAGİ’NİN TEKNİK DİREKTÖRLÜKTEKİ 5. KUPASI

Hagi, bu şampiyonlukla teknik direktörlük kariyerindeki toplamda 5. kupasını kaldırdı. Ünlü teknik adam, daha önce de Galatasaray’la Türkiye Kupası sevinci yaşarken, Romanya’da da 3 kez kupa kazanmayı başarmıştı.