Depremzedelerden sonra 3500 aileye ‘Paşte’ sevinci yaşattılar

Tuna Vakfı gönüllüleri, “Un Paște Mai Bun-2023” adıyla düzenlenen kampanya için hazırlanan yardım paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Tuna Vakfı (Fundatia Tuna), düzenlediği “daha iyi bir Paşte” yardım kampanyası ile Romanya’nın 12 iline bağlı 47 merkezdeki 3 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketleri sevinci yaşattı. Çocukları da unutmayan vakıf gönüllüleri, hazırladıkları tatlı paketleri ile sürpriz yaptı.

BİNLERCE AİLEYE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTILAR

Din, dil, ırk ayrımı yapmadan mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara yaptığı yardım çabalarıyla tanınan Tuna Vakfı, bu yıl 5’incisini düzenlediği Daha iyi bir Paskalya –Un Paște mai bun- 2023 kampanyası çerçevesinde hazırlanan yardım paketlerini bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Ekonomik zorluklar altında hayat mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine yüzlerce vakıf gönüllüsü ile birlikte hazırlanan yardım paketlerini teslim etmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Tuna yetkilileri, Lumina Vakfı ve Evrensel Diyalog Derneği (ADVU) ile birlikte düzenledikleri kampanyaya destek veren herkese teşekkür ettiler.

PAKETLER, 12 İLDEKİ 47 MERKEZE ULAŞTIRILDI

Kampanyaya büyük bir özveriyle destek olan tüm sponsorlara ve paket dağıtımına katılan gönüllülerine teşekkür eden Tuna Vakfı yetkilileri yayınladıkları mesajda; “İhtiyaç sahiplerinin bayramlarının neşe ve sevinç içinde geçmesi için temel gıda ve çocuklar için her biri 100 lei değerinde tatlı paketleri hazırladık. Paketler, yüzlerce gönüllümüz yardımıyla 12 ildeki 47 merkezdeki ailelere ulaştırıldı. Lumina Eğitim Kurumları çatısı altında faaliyet gösteren; okullar, spor kulüplerindeki velilerin destek ve dayanışması ile düzenlediğimiz kampanya başarıyla sonuçlandı. Koca yürekli insanlara teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı

375 DEPREMZEDE AİLEYE DE YARDIM YAPILDI

Tuna Vakfı, Lumina Vakfı ve Evrensel Diyalog Derneği (ADVU) ile birlikte bu kampanyanın paralelinde düzenlenen yardım kampanyasında da Türkiye ve Suriye’deki depremlerden etkilenen 375 aileye yardımda bulundu. Vakfın, depremzedelere yardım çalışmaları ve çabaları ise devam ediyor.