Timişoara, resmen Avrupa’nın Kültür Başkenti

Romanya’nın tarihi Timişoara (Temeşvar) şehri, bir yıl boyunca resmen Avrupa’nın Kültür Başkentliğini (Capitală Europeană a Culturii) yapacak. Bugün başlayan Kültür Başkentliği açılış etkinlikleri üç gün sürecek.  

BİR YIL BOYUNCA 120 ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Bir yıl sürecek Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinde Timişoara’da 130 ulusal ve uluslararası kültür-sanat etkinliği düzenlenecek. Bu etkinliklere onlarca ülkeden 15 binden fazla kişinin katılması bekleniyor. Ayrıca 100’den fazla ülke temsilcisinin gelmesi bekleniyor.

‘ROMANYA’NIN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK’

Başkent etkinliklerinin açılış töreninde konuşan Kültür Bakanı Lucian Romaşcanu, Timişoara’nın bir yıl boyunca geçmişle yeniliğin buluşacağı şehir olarak kendini ispatlayacağını açıkladı.

Romaşcanu, Timişoara’nın bir yıl boyunca düzenlenecek kültür etkinlikleri ile hem şehrin hem de Romanya’nın turizm ve kültür tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

ŞEHİRDEKİ BİTKİLER KURULAN KULEDE SERGİLENİYOR

Etkinlikler çerçevesinde Timişoara’nın tam merkezinde 26 metre uzunluğunda bir gözlem kulesi dikildi. Barcelona’lı 4 mimar ve yerel bir ekip tarafından kurulan kulede 1306 bitki sergileniyor. Şehri ziyaret edecek misafirler Kültür Başkentini bu kuleden seyredebilecek.

HOLLYWOOD ÜNLÜLERİ DE AĞIRLANACAK

Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Hollywood’dan john Malkovich, Isabella Rossellini  gibi birçok ünlü ismin de Timişoara’ya gelmesi bekleniyor.