Romanya’daki hayırseverler depremzedeler için seferber oldu

Türkiye'de depremlerle sarsılan mağdurlar için seferber olan Romanya‘daki sivil toplum kuruluşu gönüllüleri yardım kampanyaları başlattı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 depremlerle sarsılan mağdurlar için seferber olan Romanya‘daki sivil toplum kuruluşu gönüllüleri yardım kampanyaları başlattı.

TUNA VAKFI YARDIM İÇİN İLK GÜNDEN HAREKETE GEÇTİ

Türk-Romen yardım gönüllülerinin oluşturduğu Tuna Vakfı (Fundatia Tuna) organizasyonu ile “Hep birlikte Türkiye için” başlığıyla yardım kampanyası düzenlendi. Depremin ilk gününden itibaren harekete geçen vakıf gönüllülerinin gerçekleştirdiği kampanya Romanya genelinde ilgiyle karşılanıyor.

BÜYÜKELÇİLİK: TÜRKİYE’YE İLK TIR YARDIMI YOLA ÇIKIYOR

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği’nin çağrısı ve koordinasyonunda yapılan yardım çağrısı da hayırseverleri harekete geçirdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Yardım toplama noktasında gönüllülerimiz, yüreği büyük insanların gönderdiği bağışları almak ve sıralamak için canla başla çalışıyor. Yarın Türkiye’ye ilk ulaşım başlıyor. Teşekkürler”  açıklaması yapıldı.

Başkent Bükreş ile Köstence ve Cluj şehirlerinde organize olan gönüllüler, yardımseverin getirdiği giyecek, ayakkabı, battaniye ve ısıtıcı gibi yardımları ayrı ayrı paketledi.

Sağlık Bakanlığı da Türkiye’deki depremzedeler için kan bağışı kampanyası başlattı.