Cumhurbaşkanı Iohannis, Bükreş büyükelçiliğindeki taziye defterini imzaladı

Bükreş Büyükelçiliğinde açılan taziye defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, büyükelçi Özgür Kıvanç Altan’a Romanya halkının taziyelerini illetti.

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliğinde açılan taziye defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, büyükelçi Özgür Kıvanç Altan’a Romanya halkının taziyelerini illetti.

K.Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlerle sarsılan Türkiye’deki büyük afet nedeniyle Bükreş Büyükelçiliğinde taziye defteri açıldı. Romanya halkının üzüntülerini ve zor zamanlarındaki dayanışmasını bildirmek için Büyükelçiliği ziyaret ederek taziye defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Iohannis, Romanya’nın ilk günden itibaren desteğe hazır olduğunu dile getirdi.

IOHANNİS: “TÜRK HALKIYLA TAM DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Iohannis, taziye defterine, “Bütün düşüncelerimiz kurbanların aileleri ve depremden etkilenen herkesle birlikte. Bükreş’teki Türkiye Büyükelçiliği’nde açılan taziye defterini bugün Romanya devleti ve vatandaşları adına imzaladım. Türk halkıyla tam dayanışma içindeyiz. İlk yardım ekiplerimiz ve sağlık personelimiz hayatta kalanları aramak ve yardım etmek için felaket mahallindeler. Yaralılara acil şifalar diliyor, Türk halkına bu dramatik anların üstesinden gelme gücü diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Iohannis, büyükelçi Özgür Kıvanç Altan’a Romanya halkının taziye ve dayanışma dileklerini iletti.