Romanya’dan Türkiye ile tam dayanışma mesajları

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, başbakan Nicolae Ciuca ve Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, yayınladıkları ayrı ayrı mesajlarda Türkiye’deki yıkıcı deprem nedeniyle tam dayanışma mesajı yayınladılar.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle taziye mesajları yayınlayan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, başbakan Nicolae Ionel Ciucă ve Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, Türkiye ile tam dayanışma içerisinde bulunduklarını açıkladı.

IOHANNİS: “ÖLENLERİN AİLELERİNE TAZİYE, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

Türkiye ve Suriye’yi vuran yıkıcı depremden etkilenenlerin ve kurban yakınlarının acılarını tüm kalbiyle paylaştığını açıklayan Cumhurbaşkanı Iohannis, “Kurbanların ailelerine içten taziyelerimizi ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Romanya, bu trajediden etkilenenlerle tam dayanışma içindedir.” dedi.

BAŞBAKAN CİUCĂ: “DEPREM MAĞDURLARINA YARDIMA HAZIRIZ”

Başbakan Nicolae Ciucă da yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’yi vuran depremden etkilenenler ve kurban yakınlarıyla tam dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Ciucă, deprem bölgesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANI AURESCU’DAN ÇAVUŞOĞLU’NA TELEFON

Türkiye’deki yıkıcı deprem nedeniyle Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’na geçmiş olsun telefonu açtığını belirten Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, Romanya olarak bu zor zamanlarında Türk halkıyla tam dayanışma içerisinde bulunduklarını açıkladı. Aurescu, Türkiye’deki ilk yardım kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzeri Romanya’dan 60 kişilik ilk yardım ekibinin deprem bölgesine gittiğini açıkladı.