Kuryeye ödemeyi sahte 100 lei’lik ‘oyun parası’ ile yaptılar!

Bükreş’te bir şirketin kuryesine teslimat yaptığı müşteri tarafından üzerinde İngilizce oyun parası (Play Money) yazan sahte para ile ödeme yapıldı.

GERÇEK PARA İLE AYIRT EDİLMESİ ZOR

Bükreş ve Ilfov bölgesinde faaliyet gösteren Curiera Transport şirketinden yapılan açıklamada, 31 Ocak tarihinde teslimat yapan bir kuryesine çok sayıda 100 lei para ile ödeme yapıldığını, normal paraların içerisine de üzerinde “oyun parası’ yazan 2 sahte 100 lei’lik banknotların ustalıkla gizlenerek ödendiğini açıkladı. Şirket, sahte paranın orijinal para ile ayırt etmenin zor olduğuna dikkat çektiler.

POLİS, SAHTE PARANIN SAHİBİNİ ARIYOR

Şirketin CEO’su Silvia Duță yaptığı açıklamada, 1 Şubat’ta sahte sahte banknotları tespit ettiklerini ve durumun aynı gün Ilfov bölgesindeki polise haber verildiğine dikkat çekerek, “Çok büyük bir meblağ olmasa da böyle bir tavır üzücü. Kabul edilemez. Hali hazırda bu ödemeyi yapanın tespiti için yetkililerle işbirliği yapıyoruz. Hem bizim personeli hem de diğer kuryeleri bu tür sahte paralar konusunda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunuyoruz.” açıklamasını yaptı.