Romanya Milli Takımı eski antrenörü Victor Pițurcă gözaltına alındı

Romanya Milli Takımının eski antrenörü Victor Pițurcă , Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı (DNA) tarafından gözaltına alındı.

Romanya Milli Takımının eski antrenörü Victor Pițurcă, Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı (DNA)’nın yürüttüğü maske yolsuzluğu soruşturması nedeniyle gözaltına alındı. Pițurcă, oğlu Alexandru Pițurcă’nın korona salgını döneminde Savunma Bakanlığı (MApN) hastanelerine sattığı yaklaşık 3 milyon euro değerindeki standart dışı maske satışına yardımcı olmakla suçlanıyor.

EMEKLİ ASKERLER DERNEĞİ YETKİLİLERİ DE GÖZALTINA ALINDI

Piturca ile birlikte, emekli askerler derneği Romarm yetkilileri de gözaltında. Savcılık dosyasında, pandemi döneminde standart dışı 100 bin maskenin iki katı fiyatına askeri hastanelere satıldığı ileri sürülüyor. Bu satışlarda para Piturca’nın oğlunun şirketi üzerinden ödenmiş.

Covid salgın döneminde (2020) ilan edilen Olağanüstü Hal Döneminde bazı ihale dışı alımlar yapılmıştı. Alexandru Pițurcă’nun şirketi, o dönemde askeri hastanelere ihalesiz 100.000 maske teslim etmişti. Teslimattan birkaç ay sonra Merkezi Askeri Hastane’deki doktorlar bu maskelerin sağlık standartlarına uyumlu olmadığını ve kullananları nefessiz bıraktığından yakınmıştı.

MApN, Victor Pițurcă’nun oğlunun şirketine suç duyurusunda bulunmuş, daha sonra tarafların anlaşması nedeniyle olay kapatılmıştı.

VİCTOR PİȚURCĂ KİMDİR?

 8 Mayıs 1956 doğumlu (66) Victor Pițurcă, 1998-2014 arasında 3 kez Romanya Milli Takımı antrenörlüğünü yaptı. Eski bir Steaua oyuncusu olan Pițurcă, kariyeri boyunca; Steaua Bükreş, Universitatea Craiova ve Al Ittihad takımlarında koçluk yaptı.

Pițurcă, 2013 yılında Gigi Becali’nin hapis cezası aldığı „Valiz dosyasından da (Dosarul Valiza) yargılanmış, cezası ertelenmişti.