Nehammer: “Bulgaristan sınırının güçlendirilmesi için AB’den 2 milyar euro destek talep edeceğim”

Bulgaristan’a çalışma ziyaretinde bulunan Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rumen Radev’le birlikte Bulgaristan-Türkiye sınır bölgesini askeri helikopterle denetledi.

Bulgaristan’a bir çalışma ziyaretinde bulunan Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’in Schengen takıntısı devam ediyor. Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in davetlisi olarak Bulgaristan’a gelen Nehammer, birlikte Bulgaristan- Türkiye sınırında incelemelerde bulundu. Sınır çitlerini yetersiz bulan Avusturya başbakanı, AB’nin fiziki sınırın güçlendirilmesi için 2 milyar euro destek tahsis etmesini istedi.

Nehammer, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev’le birlikte Bulgaristan-Türkiye sınırında kaçak geçişlerin önüne geçebilmek için sınır bölgesini askeri helikopterle denetledi.

‘BULGAR SINIRI İÇİN 2 MİLYAR EURO TALEP EDECEĞİM’

Beraberinde İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in de yer aldığı heyetle AB’nin dış sınırlarını kontrol etmek için Bulgaristan-Türkiye sınırını havadan inceleyen Nehammer, Bulgaristan’ın mültecilere karşı sınırını yetersiz bularak Bulgar sınırını fiziki olarak daha da güçlendirmek için AB Komisyonu’ndan iki milyar euro talep edeceğini açıkladı.

Plovdiv Havalimanı’nda karşılanan Nehammer ve İçişleri Bakanı Karner,  Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve  İçişleri Bakanı İvan Demerciev ile birlikte  askeri helikopterle sınıra uçtu.

RADEV: “SCHENGEN DIŞINDA KALMAMIZ HAKSIZLIK”

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ise Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen dışında bırakılmasının adil olmadığını açıkladı. Radev, iki ülkenin Schengen konusunda mağduriyetini AB komisyonlarında gündeme getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Avusturya, yasa dışı göç nedeniyle Aralık ayında Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen üyeliğini veto etmişti.