Eski kick boksçu Andrew Tate, ‘insan kaçakçılığı’ suçlamasıyla gözaltına alındı

Eski profesyonel kick boks sporcusu Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate “insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurduğu” gerekçesiyle gözaltına alındı.

Savcılık, eski profesyonel kick boks sporcusu Andrew Tate’yi, “insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurduğu” gerekçesiyle gözaltına aldı.

Organize Suçlarla Mücadele (DIICOT) Savcılığı, Andrew Tate ile birlikte erkek kardeşi Tristan Tate ve 2 kişinin daha evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alındığını duyurdu. Tate kadeşler hakkında nisan ayından bu yana cezai soruşturma yürütülüyordu.

5 MİLYON EUROLUK LÜKS ARABA KOLEKSİYONLARINA EL KONULDU

İnsan ticaretine ilişkin soruşturma kapsamında Romanya’da gözaltında tutulan eski kick boksçu Andrew Tate ve kardeşi Tristan’ın araba koleksiyonlarına el konuldu.

29 Aralık 2022’de gözaltına alınan ve gözaltı süreleri mahkemece 30 günlüğüne uzatılan Andrew Tate ve kardeşine dair yeni gelişmeler yaşandı.

Organize Suçlarla Mücadele (DİİCOT) polisi, kardeşlerin toplamda 5 milyon euronun üzerinde değere sahip araba koleksiyonlarına el koydu.

El konulan bir Bugatti Chiron, bir Rolls Royce, iki Ferrari ve bir Porsche de koleksiyonda yer alıyor. Ayrıca Tate kardeşlerin yaşadığı ve 6 genç kızı alıkoyarak istismar ettikleri evin de aralarında olduğu bazı binalara el konuldu.

İNSAN TİCARETİ SORUŞTURMASI İLE GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Andrew ve Tristan Tate‘in de aralarında olduğu 4 kişi, insan ticaretine ilişkin soruşturma kapsamında 29 Aralık 2022’de Romanya’da gözaltına alınmıştı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, 4 şüphelinin insan ticareti yapmak ve suç örgütü kurmakla suçlandığı ifade edilmişti. Açıklamada, grup tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 6 mağdurun tespit edildiği belirtilmişti.

Diğer yandan Tate, bir sosyal medya paylaşımında, pizza kutularını kullandığı Romanya’daki pizza zinciri Jerry’s Pizza ile alay etmişti. Tate’in gözaltına alınmasının ardından Savcılığın Tate’in ülkede olduğunu doğrulamak için bu paylaşımı kullandığı ileri sürülmüştü ancak bu, yetkililerce doğrulanmadı.

İKLİM AKTİVİSTİ THUNBERG’DAN PİZZA KUTULU MESAJ

Şüpheliler hakkında nisandan bu yana soruşturma yürütüldüğü öğrenilmişti. Tate, gözaltına alınmasından kısa süre önce araba koleksiyonuyla övündüğü bir tweet atarak, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’i etiketlemiş, Thunberg de bu tweete alaycı bir yorum yapmıştı.

Thunberg de dün yaptığı sosyal medya paylaşımında, Tate’in pizzalı paylaşımına atıfta bulunarak, “Pizza kutularınızı geri dönüştürmezseniz böyle olur” ifadesini kullanmıştı.