AB Konseyi başkanı Leyen’den Romanya’ya Schengen güvencesi

Bükreş’e gelen AB Konseyi başkanı Ursula Von der Leyen, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve başbakan Nicolae Ciucă ile yaptığı görüşmede Romen halkına gelecek yıl için Schengen güvencesi verdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Romanya’nın Schengen’in bütün şartlarını yerine getirdiğini belirterek, “Romanya’nın serbest bölgeye dahil olması için bir an önce çözüm bulmak istiyoruz. Bana güvenebilirsiniz” dedi.

Yeşil enerji geliştirme ve iletimi alanında stratejik ortaklık anlaşmasının imza töreni için Bükreş’e gelen Von der Leyen, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve başbakan Nicolae Ciucă ile yaptığı görüşmede Romen halkına Schengen güvencesi verdi.

ROMANYA GELECEK YIL SERBEST BÖLGEYE DAHİL OLABİLİR

Romanya’nın gelecek yıl Schengen serbest bölgesine girebilmesi için taraf ülkelerle çözüm formülü üzerinde çalıştıklarını belirten AB Konseyi Başkanı Leyen, “Avrupa Komisyonu olarak Schengen konusunda olumlu sonuç aldınız. Bunu değerlendirmeyi görev edindik. Gerekli tüm şartları yerine getirdiniz ve Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer taraf üye ülkelerle birlikte gelecek yıl bir çözüm bulmak istiyoruz. Bana güvenebilirsiniz.” açıklamasını yaptı.

CUMHURBAŞKANI IOHANNİS’TEN SCHENGEN TEŞEKKÜRÜ

AB Konseyi Başkanı Leyen’in Schengen bölgesi için verdiği desteğe teşekkür eden Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, “Schengen, bizim için çok şey ifade ediyor. Ne yazık ki henüz hedefimize ulaşamadık. Ancak makul bir şekilde ilerleme sağlayacağımız konusunda iyimserim. Bu konuda hepimiz size ve Komisyona güveniyoruz.” dedi.