Romanya’daki tarım sektörü genç girişimcilerle yeniden canlanıyor

Eurostat kayıtlarına göre Romanya’da tarımla meşgul olan 25 yaş altı genç sayısı 155 bin 740’a yükseldi.

Romanya genç çiftçiler kategorisinde Avrupa’da 5. Sıraya yükseldi. Eurostat kayıtlarına göre Romanya’da tarımla meşgul olan 25 yaş altı genç sayısı 155 bin 740’a çıktı. Bu rakam, Avrupa birincisi Fransa’nın yarısına tekabül ediyor. Fransa’da 302 bin genç tarımla uğraşıyor. 6 yıl öncesinde ilk 10’a bile giremeyen Romanya’nın bugünkü durumu umut veriyor.

TARIM SEKTÖRÜ GENÇLERİ YENİDEN CEZBEDİYOR

Ziarul Financiar gazetesinin haberine göre Romanya’da çiftçiliğe merak saran genç girişimcilerin oranı son 5 yılda neredeyse 4 kat arttı. Eurostat istatistik verilerine göre Romanya’daki genç çiftçilerin sayısı 155 bin 740’a ulaştı. Tarım sektörü, İspanya ve İtalya gibi gelişmiş ülkeler kadar cazip hale geldi.

SEKTÖRÜN YENİDEN CANLANMASI SEVİNDİRİCİ

Romen genç grişimcilerin sayısı her geçen gün artıyor. İşte bunlardan biri de Ialomiţa’da 400 hektarlık tahıl ve sebze üretimi yapan Naturleg çiftliğinin kurucu ortağı Răzvan Prelipcean. Tarım sektörüne kendisi gibi gençlerin ilgi göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirten Prelipcean, tarım kesimindeki yeniden canlanmanın sevindirici olduğunu dikkat çekiyor.

AB’de tarım sektöründe en çok faaliyet gösteren genç girişimcilerin olduğu ülkelerin başında 302 bin 340 çiftçi ile Fransa başı çekiyor.