Cumhurbaşkanı Iohannis: Romanya gelecek yıl Schengen’e girebilir

Brüksel’de Avrupa Konseyi toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, gelecek yıl Romanya’nın bütün haklarıyla Schengen bölgesine girmesi konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Brüksel’de Devlet ve Hükümet Başkanlarının yer aldığı Avrupa Konseyi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Romanya’nın Schengen’e girişi konusunda gelecek yıl için olumlu sinyal aldığını açıkladı.

‘SCHENGEN İÇİN 2023’TE OLUMLU BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUM’

Konsey toplantısında Schengen konusunda yaşanılan hayal kırıklığını ve Ukrayna’nın komşusu olarak yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Iohannis, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu konuda karar alıcı liderlerle yaptığı görüşmelere dikkat çekerek “Schengen konusundaki beklentimi yineledim. Hepsi haklılığımızı teyit etti. Bu konuda yapmamız gereken çalışmalar var. Ben iyimserim. Bu sefer hazırlıklarımızı daha iyi yapacağız. Gelecek yıl (2023) Romanya ve Bulgaristan’ın bütün haklarıyla birlikte schengen’e girişi konusunda olumlu bir çözüm bulunacağı konusunda çok olumlu intiba edindim.” dedi.