Bükreş metrosunun kuruluşunun 43’üncü yıldönümü ‘Açık kapı etkinliği’ ile kutlanıyor

Kasım 1979’da 6 istasyonla hizmete giren Bükreş Metrosunun kuruluşu ‘Açık Kapı etkinliği’ ile kutlanıyor. Etkinlik çerçevesinde, metronun Uniri istasyonundaki kumanda merkezi ziyaret edilebiliyor.

Metrorex, bugün Bükreş Metrosunun kuruluşunun 43’üncü yıldönümünde ‘Açık Kapılar Günü’ etkinliği düzenliyor. Uniri Meydanı (Piața Unirii) 1. metro istasyonunda saat 10:00 ile 14:00 arasında, ziyaretçiler metro kumanda merkezinde incelemelerde bulunuyor. Özellikle öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinlikte ziyaretçiler, metronun çalışma sistemini yerinde görebiliyor.

Güvenlik nedeniyle, metro kontrol odasına gruplar halinde kabul edilen girişler, kimlikle ve en fazla 15 kişilik gruplar halinde yapılıyor.

BÜKREŞ METROSUNUN İLK KURULUŞ TARİHİ

Kasım 1979’da Başkentteki Ciurel deposundan ilk metro treni, tek hat üzerinden 8,1 kilometre uzunluğundaki 6 istasyon arasında dolaşıma girdi. Bu istasyonlar; Semănatorea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii ve Timpuri Noi arasıydı.

METRONUN UZUNLUĞU 78 KİLOMETREYİ AŞTI

En güvenli ve kolay toplu taşıma sistemi olan ve günde 600 binden fazla kişinin seyahat ettiği Başkent metro ağı, 5 hat üzerinden her yıl daha da gelişerek bugün 78 kilometreyi aştı. Metro üzerinde 63 istasyon ve 190 bağlantı yolu ile depo yer alıyor.