Cumhurbaşkanı Iohannis, başbakan Ciucă ve Dışişleri Bakanı Aurescu’dan taziye mesajı: “Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz”

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, başbakan Nicolae Ciuca ve Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, yayınladıkları ayrı ayrı mesajlarda Türkiye’deki saldırı olayını kınadı.

İstanbul Taksim’de meydana gelen korkunç patlama olayını derin bir üzüntü ile öğrendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Türkiye’ye başsağlığı mesajı yayınladı. Iohannis, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajda şu değerlendirmelerde bulundu: “İstanbul’da meydana gelen korkunç olaydan dolayı derin bir üzüntü içindeyim. Bu trajedide yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Romanya bu zor zamanda Türkiye halkının yanındadır.”

BAŞBAKAN CİUCĂ: “TÜRKİYE’YE EN DERİN TAZİYELERİMİ İLETİYORUM”

Başbakan Nicolae Ionel Ciucă ise yayınladığı mesajda Türkiye ile tam dayanışma içerisinde bulunduklarını belirtti. Romanya Hükümeti adına Türk Hükümeti ve halkına en derin taziyelerini ileten başbakan Ciucă’nın mesajı şöyle: “Romanya Hükümeti adına, Türkiye Hükümetine ve halkına en derin taziyelerimi iletiyorum. Türk dostlarımız ve stratejik ortaklarımızla tam dayanışma içindeyiz. İstanbul patlamasında yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”

DIŞİŞLERİ BAKANI AURESCU: “TÜRKİYE’NİN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ”

İstanbul’da meydana gelen patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Dışişleri (MAE) Bakanı Bogdan Aurescu da yayınladığı mesajda patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulundu. Aurescu, “Bu zor zamanlarında Türkiye ve halkıyla tam bir dayanışma içindeyiz” dedi.