Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU)’ya yılın STK’sı ödülü

Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU), Romanya’da farklı din ve kültürler arasında gerçekleştirdiği örnek faaliyetleri nedeniyle yılın ‘Sivil Toplum Kuruluşu – STK’ ödülüne layık görüldü.

Merkezi Bükreş’te bulunan Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU), Romanya’da farklı din ve kültürler arasında gerçekleştirdiği örnek faaliyetleri nedeniyle yılın ‘Sivil Toplum Kuruluşu – STK’ ödülüne layık görüldü.

Romanya’da ‘Radar Media’nın (Premiile Radar de Media) merakla beklenen yılın ödülleri, geçtiğimiz akşam ‘Ambasad’Or Events’de gerçekleştirildi.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve Romanya genelinde en çok izlenen; tv, medya, kültür-sanat yıldızlarının belirlendiği gece yoğun ilgi gördü.

DİYALOG DERNEĞİ ADVU’YA YILIN STK’SI ÖDÜLÜ

Bu yıl ‘Radar Medya Ödülüne’ Sivil Toplum Kuruluşu (ONG) olarak ‘Diyalog ve Evrensel Değerler Derneği- ADVU’ layık görüldü.

Toplum yararına çalışan ve kâr amacı gütmeyen ADVU’ya ödül verilmesinin nedenleri; “Etnik köken, din, kültür veya sosyal sınıflardan bağımsız olarak toplumun her kesiminden insanlar arasında diyaloğu teşvik etmesi, bir araya getirmesi ve toplumsal hoşgörüye yaptığı katkıdan dolayı ödüle layık görüldü.” şeklinde açıklandı.

ÖZ: “FARKLILIKLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Diyalog ve Evrensel Değerler Derneği Başkanı Mustafa Öz, Radar Medya ödüllerine layık görülmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Farklı din, dil ve kültürlerarası etkinlikler kapsamında; konferanslar, yuvarlak masa toplantıları, bilimsel bildiriler ve birçok gönüllülük programı düzenledik. Bu yöndeki aktivitelerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Bu ödülü, meslektaşlarımız, gönüllülerimiz, sponsorlarımız ve diyaloğa, hoşgörüye ve başkalarına saygıya inanan tüm insanlar adına alıyorum. Teşekkürler.” dedi.