Trafikten bıkan Romen vatandaşı evinin önüne kendi yaya geçidini yaptı!

Evinin önündeki yoğun trafikten bıkan ve karşı karşıya geçmekte zorlanan Bistrita’lı bir Romen vatandaşı, kendi inisiyatifi ile yaya geçidini yaptı. Ancak polisten takdir yerine hakkında ‘izinsiz yaya geçidi yapmaktan’ ceza davası açıldı.

POLİS, İZİNSİZ YAYA GEÇİDİNİ İNCELEMEYE ALDI

Yerel Bistrițeanul.ro gazetesinin haberine göre, Salva ilçesindeki bölge sakininin yaptığı yaya geçidini incelemeye alan polis, üç günlük yoğun çalışmadan sonra ceza davası açtı.

“7 Ekim’de yoldaki işaretlerle ilgili tarafımıza bilgi verildi. İnceleme başlattık. 17 C Ulusal Karayolu üzerinde, Salva bölgesi sınırları içinde, yaya geçidi işaretlerine benzer beyaz çizgilerin yola çizildiğini ve bir Bistrita vatandaşının kendi inisitatifi ile bunu yaptığını tespit ettik.”

KAÇAK YAYA GEÇİDİ İÇİN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

IPJ Bistriţa-Năsăud polis müfettişliğinden yapılan açıklamada 35 yaşındaki adam hakkında sürücüleri yanıltma amaçlı yaya geçidi yapmaktan 35 yaşındaki çevre sakini hakkında 3 aydın 2 yıla kadar ceza davası açıldığını duyurdu.

Olayın faili çevre sakini ise takdir görmek isterken hakkında ceza davası açılmasının şaşkınlığı içerisinde yaptığı açıklamada, “evimin önündeki trafikten bıktım. Karşı komşuma gidemiyordum. O yüzden böyle bir çözüm buldum.” dedi.