Yeni akademik yılda öğrencileri yüksek kira sürprizi bekliyor

Büyükşehirler kira artışlarında patlama yaşarken, en çok öğrenci hareketliliğinin yaşandığı Bükreş’te kiralar yüzde 25 arttı.

İki yıllık salgın döneminden sonra üniversiteler yeniden yüz yüze eğitime hazırlanırken öğrencileri yüksek kira sürprizi bekliyor. Büyükşehirler kira artışlarında patlama yaşarken, en çok öğrenci hareketliliğinin yaşandığı Bükreş’te kiralar yüzde 25 arttı.

Yaklaşık 250 bin üniversitelinin bulunduğu başkentte stüdyo dairelerin kirası 300, iki odalı dairelerin fiyatı ise 450 eurodan kiralanabiliyor.

KİRA ARTIŞINDA CLUJ BAŞI ÇEKİYOR

Imobiliare.ro’nun verilerine göre, 1 ve 2 odalı dairelerin kira artışında Cluj ve Bükreş başı çekiyor. Cluj Napoca’da 1 garsoniyerin (stüdyo) ortalama fiyatı 350, iki odalı daire fiyatı ise 500 euro’ya ulaşırken, Bükreş’te de yine stüdyo daire 300, 2 odalı daire ise 450 euroyu buluyor.

Yaş ve Braşov ve Sibi ve Timişoara’da ise garsoniyer (stüdyo) daire fiyatları pandemi öncesindeki gibi 200-250 euro civarında kiralanabiliyor.

Emlak uzmanları, yüksek talep nedeniyle, sonbaharda ve üniversitelerin yeni akademik yılı nedeniyle fiyatların yükselmeye devam edeceğini ve salgın öncesi seviyeleri aşacağını tahmin ediyor.