4 gün önce açılan Bükreş Unirii alt geçidini TIR’la geçmeye çalışan Türk sürücü üst bariyerleri parçaladı

Ağır tonajlı araç girişinin yasak olduğu Bükreş Unirii alt geçidine girmeye çalışan Türk plakalı TIR sürücüsü maddi hasara neden oldu. 3,5 metre yasak yazan bariyere çarpan sürücüye para cezası kesildi.

Dört gün önce açılan Bükreş Unirii alt geçit yolu (PasajulUnirii), 3,5 mt. yükseklik yasağına uymayan Türk sürücü yönetimindeki TIR’ın üst bariyere çarpması nedeniyle yeniden kapandı. Sabah saat 0.7.50 civarında meydana gelen kaza sonrasında sürücünün yapılan alkol testi negatif çıktı. Alt geçitteki trafik 2 saat kapalı kaldıktan sonra saat 9,45’te yeniden normale döndü.

PARA CEZASI KESİLEN ŞOFÖR ALKOL TESTİNDEN GEÇİRİLDİ

12 milyon lei harcama yapılan Unirii alt geçidi, 3,5 metre yüksekliğindeki TIR ve kamyon gibi araçların girişine kapalı. Sadece alt geçitte değil, şehir merkezinde de ağır tonajlı araçların giriş yasağı var. Yol girişindeki tabelada da ağır tonajlı araçlara yasak olduğu açıkça belirtiliyor. Ancak bu sabah yasağa uymayan Türk plakalı TIR sürücüsü, alt geçitten geçmeye çalışırken 3,5 metre yasak yazan üst bariyere çarparak hasara neden oldu.

AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN ŞEHİR MERKEZİNE GİRİŞİ YASAK

Başkent Polis yetkililerinden yapılan açıklamaya göre maddi hasar meydana gelen olayla ilgili sürücüye, ağır tonajlı araçla şehir merkezinde yasaklı olan bölgeye girmekten para cezası kesildi.

BELEDİYE BAŞKANI: 4,2 METRE YÜKSEKLİĞİNDEKİ TIR’LA GEÇMEYE ÇALIŞTI

Sürücülerin levha ve kurallara uymalarını isteyen Sektör 4 Belediye Başkanı Daniel Băluță, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Unirii alt geçidi girişinde açıkça “3,5 metre yükseklik yasağı” yazdığını, sürücünün levhaya dikkat etmeyerek 4,2 metre yüksekliğindeki TIR’la geçmeye çalıştığı için olayın meydana geldiğini belirtti. Băluță, bu yasak levhasının bakım çalışmalarından önce de bulunduğuna dikkat çekti.

ALT GEÇİT, 4 GÜN ÖNCE YENİDEN HİZMETE GİRMİŞTİ

Sektör 4 belediye sınırlarında yer alan alt geçit, 300 işçinin 77 günlük yoğun bakım ve onarım çalışmalarından sonra 4 gün önce okulların açılış gününde yeniden hizmete açılmıştı. Belediye başkanı Daniel Băluță, alt geçidin açılış müjdesini, “Söz verdiğimiz gibi alt geçidi okulların açılışına yetiştirdik.” demişti.