Eğitim Bakanı açıkladı: Bükreş’teki bütün öğrenciler toplu taşımadan ücretsiz faydalanacak

Bükreş ve Ilfov’daki bütün öğrenciler yeni telefon uygulaması ile toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanacak.

Bükreş Toplu Taşıma şirketi STB ve Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile Başkent ve Ilfov’daki bütün öğrenciler toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanacak.

ÖĞRENCİLERİN GİŞELERE GİTMESİNE GEREK KALMAYACAK

İki kurum arasında 4 yıllık işbirliği protokolü imzalandığını duyuran Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu, öğrencilerin gişelere gidip onay olmalarına gerek kalmadan aboneliklerini telefon uygulaması ile yaptırabileceklerini belirtti. STB, Bakanlığın verdiği izinle öğrencilerin bilgilerine erişebilecek. Ancak kişisel bilgiler koruma altında tutulacak.

YOUTHTB UYGULAMASI İLE ABONE OLUNABİLECEK

Bükreş Toplu Taşıma Şirketi STB, Başkent ve Ilfov’daki öğrencilerin ücretsiz aboneliklerini sağlayacak #YouthTB uygulamasını tanıttı. Aplikasyon, App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz indirilebilecek. Bükreş ve Ilfov’da eğitim bakanlığına akredite olan eğitim kurumlarındaki bütün öğrenciler eğitim sezonu boyunca aboneliklerini program üzerinden yaptırabilecek. Öğrenci abonelik başvurusu, uygulama üzerinden CNP bilgileri girildikten sonra otomatik yapılıyor.

Yeni uygulama (aplikasyon) ile öğrencilerin gişelere gitmelerine ve sırada beklemelerine gerek kalmayacak. Böylece gişelerdeki yoğunluğun da önüne geçilmiş olunacak.

STB OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN EK SEFERLER KOYACAK

Diğer taraftan pazartesi günü başlayacak okullardaki yolcu trafiğini dikkat alan STB yetkilileri, Bükreş ve Ilfov bölgesindeki 28 hatta yeni ek seferlerin konulacağını duyurdu. Şirket, hatlardaki trafiğe göre yeni tedbirler alacak.