Başbakan Ciucă’dan ‘Hagi Futbol Akademisi’ne övgü: “Romanya futbolu için önemli bir proje”

Köstence'de Farul Constanța tesislerinde Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan başbakan Ciucă, her iki yıldıza Romanya futboluna yaptıkları önemli katkıları için teşekkür etti.

Köstence’deki ‘Gheorghe Hagi Futbol Akademisi’ tesislerini ziyaret eden ve geri dönüşümlü materyallerin kullanıldığı tesisleri tanıtan başbakan Nicolae Ciucă, bu spor akademisinin Romanya futbolu için hem çevre hem de spor adına önemli bir proje olduğunu söyledi.

‘GENÇLERE İYİ BİR ROL MODEL OLDULAR’

Köstence’de Farul Constanța tesislerinde Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan başbakan Ciucă, her iki yıldıza Romanya futbolu için yaptıkları önemli çabalara ve gençlere iyi bir rol model olmaları nedeniyle teşekkür etti.

‘Hagi’ adının sadece Romanya’da değil, ülke dışında da mücadelesi ve mükemmel oyunculuğu ile dikkat çektiğini söyleyen başbakan Ciucă, Hagi’ye ve akademisine övgüler yağdırarak “Hagi, geçmişte bizi sevindirdi ve bize hep umut verdi. Şimdi de kendisi kadar iddialı bir projeye girişti. Kendi adını taşıyan bir futbol akademisinde 66’sı yüksek performanslı 800 futbol öğrencisi yetiştiren önemli bir futbol akademisi kurmayı başardı.” dedi.

AKADEMİDE DEVAM İÇİN OKUL BAŞARISI DA ÖNEMLİ

Akademideki her şeyin planlı ve belli bir disiplin altında yapıldığına şahit olduğunu söyleyen başbakan Ciucă, akademide hiçbir başarının gelişigüzel olmadığını ifade ederek, Hagi ile olan diyalogunu hatırlatarak, “Futbol akademisi, okuldaki başarıyla birlikte yürüyor. Okulda başarılı olmayan öğrenciler akademiye de devam edemiyorlar.” açıklamasını yaptı.

HAGİ ADINA YAPILACAK STADYUM 2024’DE AÇILACAK

Diğer taraftan Romanya’nın efsane futbol yıldızı Gheorghe Hagi’nin adı Köstence’de inşa edilen stadyuma verilecek. Halen devam eden ve 500 milyon lei harcanması beklenen ‘Gheorghe Hagi Stadyum’ inşaatının 2 yıl içinde tamamlanarak 2024’te hizmete açılması bekleniyor.

Köstence’de Hagi adına yapılan stadyum 2024’te hizmete girecek.