Bulgaristan’da kaçak göçmenleri taşıyan Türk plakalı otobüs polis aracına çarptı: 2 ölü

Burgas’da kaçak göçmenlerle dolu otobüsü durdurmaya çalışan iki polis görevlisi hayatından oldu.

Bulgaristan’da 47 kaçak göçmeni taşıyan yolcu otobüsü, polis aracına çarparak kaçmaya çalıştı. Araçta bulunan iki polis memuru hayatını kaybetti.

Karadeniz kıyısındaki Burgas şehrinde meydana gelen olayda, Türk plakalı otobüste bulunan göçmenlerden hafif yaralananların olduğu bildirildi. Göçmenleri taşıyan otobüsün polis aracına çarpmadan önce iki defa uyarıldığı ve durdurulmaya çalışıldığı açıklanırken, otobüs şoförünün her defasında güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymadığı belirtildi.

KAÇAKLARI TAŞIYAN OTOBÜS ŞOFÖRÜ ‘DUR’ İHTARINA UYMADI

BNR’ye konuşan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yardımcısı Stanimir Stanev, “Saat 05:00 sularında, Türk plakalı otobüs art arda iki sınır polisi kontrol noktasında durmayarak, döner kavşağın bulunduğu bölgede, bisiklet şeridine girerek, polis arabasına ve otobüs durağına çarptı” ifadelerini kullandı.

Bir başka görgü tanığı ise iki kişinin otobüsten atladığını, birinin kaçmaya başardığını, diğerinin ise polis memurları tarafından gözaltına alındığını söyledi.

İçişleri Bakanı İvan Demerciyev, insan kaçakçılarının devlete savaş açtıklarını, bu tür olayların tekrarlanmaması için gereken cevabın verileceğini kaydetti.

Resmi olmayan kaynaklar, otobüsteki göçmenlerin Dereköy Sınır Kapısı bölgesinden yasa dışı şekilde Türkiye’den Bulgaristan’a giriş yaptıklarını ifade etti.