Yeni eğitim yılında öğrenci kaydı yapmayacağını duyuran Bükreş’teki ‘Dimitrie Cantemir’ Üniversitesi kapanacak mı?

Bükreş'teki 'Dimitrie Cantemir' Üniversitesi (UCDC), 2022-2023 eğitim döneminde yeni öğrenci almayacağını duyurdu.

1990 yılında kurulan, Romanya’nın ilk özel üniversiteleri arasında yer alan Bükreş’teki ‘Dimitrie Cantemir’ Üniversitesi (UCDC), 2022-2023 akademik yılı için yeni öğrenci kaydı yapmayacağını duyurdu.

Üniversitenin web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, 2022-2023 akademik yılında UCDC’nin yeni öğrenci almayacağı belirtildi.

Daha önce Romanya’nın en kârlı özel üniversiteleri arasında gösterilen UCDC’nin son bir kaç yıldır, gerek pandemi, gerekse de ekonomik kriz gibi nedenlerle ekonomik olarak zorlandığı ifade ediliyor.

TURDEAN: “ÖZEL ÜNİVERSİTELER İÇİN ÖĞRENCİ KONTENJANI ÇOK AZALDI

Rektör yardımcısı Marinella Turdean’ın Edupedu.ro’ya yaptığı açıklamada, yeni öğrenci kabul etmeme gerekçesini, lisans için başvuran öğrenci sayısının azlığını gösterdi. Turdean, “Üniversitemiz, tarihinde ilk kez öğrenci kayıt ve seçme programını iptal etti. Bu Senato tarafından alınan bir karar. Öncelikle şunu belirtmek isterim; 2022, son yılların en az Bakolarya mezunlarının kaydedildiği bir yıl oldu. Mezun öğrenci sayısı gittikçe azalıyor. 53 devlet üniversitesinin 61 bin 500 burslu öğrenci kontenjanı kabul ettiği dikkate alınırsa özel üniversitelere kayıt için kontenjan kalmıyor.” açıklamasını yaptı.

Rektör yardımcısı Turdean, eski öğencilerin ise yeni öğretim döneminde yüz yüze eğitimlerine devam edeceklerini kaydetti.

KÂRLILIĞI KALMAYAN ÜNİVERSİTEYİ KAPATMANIN İLK HAZIRLIĞI MI?

Newsweek Romania’da yer alan bir habere göre ise Üniversite, yeni eğitim döneminde öğrenci kabul etmeyerek kapanmanın ilk adımını atmış oldu.

85 BİN LİSANS VE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ MEZUN ETTİ

Kuruluşundan bugüne 85.000 bin lisans ve yüksek lisans öğrencisi mezun eden ‘Dimitrie Cantemir’ Üniversitesi’nin 15 bölümünde 25 lisans ve 24 yüksek lisans programı bulunuyordu.