Bükreş’te yeni otopark düzenlemesi yürürlüğe girdi

Bükreş’teki yeni park düzenlemesi, yürürlüğe girdi. Park ücretini ödemeyenlerin araçları bloke edilerek ceza kesilecek.

Bükreş Belediyesi’nin yeni park düzenlemesi, 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Yeni uygulamaya göre araç sahipleri, mavi ile işaretli park alanlarında saatte 2,5 ile 10 lei arasında park ücreti ödeyecek. Sıfır merkezi yerlerde 10 lei, 1. bölgede 5 lei ve 2. bölgede 2.50 lei park ücreti tahsil edilecek. Başkentte Mavi boyalı 13 bin park alanı olduğu açıklandı. Park ücretini ödemeyenlerin araçları bloke edilecek ve sürücülere 200 lei para cezası kesilecek. Cezasının aynı gün ödeme zorunluluğu var. Geciktirenler faiziyle ödeyecek.

PARK ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

Bükreş Belediyesinden yapılan açıklamada, park ücretinin nakit olarak veya 7458 numarasına SMS ile ödenebileceğini duyurdu. Ayrıca belediyenin; AppStore veya Google üzerindeki https://parkingbucuresti.ro uygulaması üzerinden de tahsil edilebilecek.

GÜNLÜK VEYA YILLIK ABONELİK İMKANI

Araç sahipleri, park yerleri ile ilgili günlük, haftalık, aylık veya yıllık abone de olabilecek. Örneğin; 0 merkezi bölgedeki park yerleri için araç sahipleri günlük 75 lei,  haftalık 300 lei veya yıllık 1.050 lei ile abone olabilecek.

“AMACIMIZ, İNSANLARI TOPLU TAŞIMAYA YÖNLENDİRMEK”

Amaçlarının otoparklarla vatandaşlardan daha fazla para toplamak olmadığını söyleyen Bükreş Belediye Başkanı Nicușor Dan, “Hedefimiz, Bükreş’teki çok kısıtlı alanları boşaltmak ve daha temiz bir çevreye sahip olmak ve halkı toplu taşımayı kullanmaya teşvik etmek.” dedi.