Turistler, Romanya’nın en yüksek zirvesinde resim çekebilmek için sıraya girdi

Yazın sıcağından kaçmak isteyenlerin en güzel tercihlerin başında Karpatların serin turistik bölgeleri geliyor. Bunların başında da 2,544 metre yüksekliğindeki Moldoveanu Zirvesi en çok tercih edilen noktalar arasında. Zirvede resim çektirmek için zorlu ve dar patikalardan yürüyen yüzlerce turist, en tepe noktada resim çekebilmek için sıraya girdi. Romanya’nın tepesinden Făgăraş Dağları’nın enfes görüntülerini izlemek mümkün.

DAĞ KURTARMA EKİPLERİ İÇİN YILIN EN ZOR DÖNEMİ

Dağlardaki bu güzel turizm hareketliliğinin aksine dikkat edilmediği ve tedbir alınmadığı takdirde birçok kaza ve ölümcül olabilecek problemlerde de meydana gelebiliyor. Turistlerin Ağustos’taki bölgeye olan ilgisinin aksine Romanya Dağ Kurtarma Ekipleri için yılın en yoğun ve en zor dönemi olarak değerlendiriliyor.

Bölgeyi ziyaret edecekleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Romanya İlk Yardım ve Dağ Kurtarma ekiplerinin yaptığı açıklamaya göre, sadece Ağustos 2021’de dağlarda 508 kişi yaralanırken, 199 kişi ilk yardım helikopterleriyle kurtarılırken, 6 kişi de hayatını kaybetti.