ADVU gönüllüleri Bükreş’te 2 bin paket aşure dağıttı

Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU) gönüllüleri, Bükreş Dünya Çocukları (Lumea Copiilor) parkında 2 bin paket aşure tatlısı dağıttı.

Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU) gönüllüleri, Bükreş Dünya Çocukları (Lumea Copiilor) parkında 2 bin paket aşure tatlısı dağıttı. Hafta sonu Tuna Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen Anadolu Festivali’nden sonra dağıtılan aşure tatlısı yoğun ilgi gördü.

Nohut, fasulye, kayısı, kuru üzüm, ceviz, fındık, fıstık ve buğday karışımından hazırlanarak üzeri süslenen geleneksel aşureyi tadanlar ADVU gönüllülerine teşekkür ettiler.

“İNSANLIK, AŞURE GİBİ GÜZEL BİR MOZAİK OLUŞTURABİLİR”

“Biz de bu yemek gibi güzel bir mozaiğiz.” diyen ADVU Başkanı Mustafa Öz, aşure dağıtım programı sırasında yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Aşure, farklı tatlara sahip çeşitli meyveler ve tahıllar içeriyor. Ancak bir araya geldiklerinde harika bir tatlı oluştururlar. Ve bizler de farklı etnik kökenlerden, dinlerden ve kültürlerden insanlar olarak temel değerler etrafında hoşgörü ve barış içerisinde uyumlu bir toplum oluşturabiliriz.”

Ziyaretçilere, geleneksel tatlının yanı sıra, tarifi ve tarihçesinin de yer aldığı broşürler dağıtıldı. Dağıtılan aşure tatlısının sponsorluğunu ADVU gönüllüleri üstlendi.

ANADOLU FESTİVALİ, YİNE BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Bu arada Tuna Vakfı’nın ADVU ve Lumina Eğitim Kurumları ile ortaklaşa düzenledikleri Anadolu Festivali de yine binlerce ziyaretçiyi ağırladı. 5-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde her yaştan ve farklı milletlerden yüzlerce kişi görev yaptı.

Festival gönüllüleri, hamur açıp, kebap, pide ve lahmacun pişirdi. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı etkinik, büyük ilgi gördü. Özellikle gözleme, kebap, baklava, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluştu.

Önde gelen Romanya ulusal televizyonlarının da yayınlarında geniş yer verdiği festival, şarkı ve folklor gösterileri, ebru ve kına sanatlarının yer aldığı stantlar ve sema gösterileri ile ziyaretçilere renkli bir atmosfer yaşattı.