Helalleşmeyeceğiz; sizinle mutlaka hesaplaşacağız

| ARİF EROĞLU

Ülkemize kurulan kumpasın üzerinden 6 yıl geçti. Kumpas kuran hırsızların kini ve nefreti dinmek bilmedi. Ne yapıp etseler de dünyayı inandıramadıkları yalan ve iftiraları, kendilerini küçük düşürmekten başka bir işe yaramadı. Şantaj yaptılar tutmadı, tehdit ettiler sökmedi. Nobran tavırlarla başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmeye kalkıştılar, ters tepti. 

YILLARIN DİPLOMATİK KAZANIMLARI HOYRATÇA HARCANDI

Yılların emeği ile elde edilen diplomatik kazanımlar, bir avuç kendini bilmez tarafından hoyratça heba edildi. Bu kendini bilmezler, kimi yerde dış işlerine doldurdukları parti militanlarını kullandı. Lakin sözüm ona diplomasi çarkının içinde yoğrulmuş, bir beyefendi, bir hanımefendi nezaketi taşıması gereken hariciye memurlarının bu hoyratlığa gönüllü alet olmasını aklımız bir türlü almadı. Bu pespayelik karşısında diyebileceğimiz tek söz var; yazıklar olsun!..

ANADOLU GÜZELLİKLERİNİ ENGELLEME ÇABALARINIZA YAZIKLAR OLSUN!

– Anadolu’muzun güzelliklerini tanıtmak için bir avuç gönüllü tarafından yapılan ve hiçbir politik gaye gütmeyen etkinlikleri iptal ettirmek için altına kendi imzalarınızı da atarak yazdığınız yazılardan dolayı yazıklar olsun!

– Masum olduklarını bile bile, sırf devletin başına çöreklenmiş çetenin borazanlığını için kapı kapı gezerek yaptığınız hukuksuz ve beyhude çabalarınıza yazıklar olsun!

– 8’inden 80’ine on binlerce masum insanın pasaportlarını iptal ettirmek için yürüttüğünüz cadı avına yazıklar olsun!

– Eşinin, ana babasının cenazesine gidemeyen nice insanların ahını aldınız, yazıklar olsun!

– Üç ayını doldurmamış bebeğini kapı komşusuna bırakıp komşu ülkeye vize almaya giden ananın ahını aldınız, yazıklar olsun!

– Aklı ermeyen yavrucakların ‘neden dedemizi görmeye gidemiyoruz?’ soruları karşısında ana babaları çaresiz bıraktınız, yazıklar olsun!

HUKUK ÖNÜNDE TEK TEK HESAP VERECEKSİNİZ

Siz o ülkenin sahibi değilsiniz, o ülke hepimizin ülkesi. Bugünlerin elbette yarını da var. Altına imza attığınız belgeler bir gün karşınıza çıkacak, sakın ha imzanızı unutmayın. Bu belgeler için ulusal ve uluslararası mahkemelerde hesap vereceksiniz. Bu hesaplaşmanın bizimle sınırlı kalacağını düşünmeyin. Biz olmasak da çocuklarımız, onlar da olmazsa torunlarımız sizden hesap soracak.

Devlet imkanlarını kullanarak en temel insan haklarını bile hiçe saymanın hukuk karşısında bir bedeli olmayacağını düşünmüyorsunuz herhalde. ‘Ben de partinin militanıyım, gözümü karartmışım, her türlü bedeli ödemeye razıyım’ diyorsanız, söyleyecek fazla sözümüz yok, sadece günü gelince mahkeme koridorlarında görüşmeyi dileriz sizinle.

HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA!

Meşhur hikayedir: Adamın biri, ‘ben Halep’te bin arşın uzağa atlarım’ diye övünürmüş. Bir akıllı çıkmış, ‘hadi burada atla da görelim’ deyivermiş. Adam ‘ben sadece Halep’te atlarım’ diyerek çamura yatmış. Akıllı adam lafı yapıştırmış: ‘Halep oradaysa arşın burada’.

ALTINA İMZA ATTIĞINIZ BELGELER LAHEY’DE SİZİ BEKLEYECEK!

Biz de diyoruz ki çiğnediğiniz hak hukuk buradaysa Lahey orada. Yol yürüdüklerinizle beraber yargılanacaksınız. Umarız o zaman bu yaptıklarınızın ardında durursunuz. Uykusuz geceleriniz şimdiden başlasın.