Bulgaristan’da Türkiye’den Romanya’ya gelen otobüste 71 bin euroluk kaçak takı ele geçirildi

Bulgaristan sınırında Türkiye’den Romanya’ya giden bir otobüsün gizli bölmesinde taşınan 71 bin euroluk kaçak altın ve gümüş takılara el konuldu.

Bulgaristan Kapitan Andreevo sınırındaki gümrük memurları, Türkiye’den Romanya’ya giden bir otobüsün gizli bölmesinde taşınan kaçak altın ve gümüş takılara el koydu.

Gümrük yetkilileri, bir otobüste yaptığı incelemede yaklaşık 71 bin euro değerinde altın ve gümüş takılara el koydu.

Türk ruhsatlı araç, 31.07.2022 tarihinde Türkiye’den Romanya’ya gitmek üzere MP Kapitan Andreevo sınır kapısında kontrol için durduruldu. Gümrük kontrol alanında hem şoför hem de yolcular beyan edilecek bir şeyleri olmadığını söyledi.

YEDEK LASTİĞİN ÜZERİNE GİZLİ BÖLME YAPMIŞLAR

Otobüs, kapsamlı bir gümrük muayenesinden geçirildi. Aracı kontrol eden memurlar, yedek lastiğin üzerinde özel olarak yapılmış bir gizli bir bölme tespit etti. Burada saklanan sarı ve beyaz metalden yüzük, küpe, bilezik, madalyon, zincir ve kolye olmak üzere 23 paket mücevher çıkardılar.

Bir uzman tarafından yapılan incelemede, paketlerin toplam değeri 71 bin euro olan 1431,47 gram 14 ayar altın takı ve 1571 gram gümüş takı olduğu açıklandı.

Olaya el koyan Haskovo Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı. Kaçak altın ve gümüş takılara el konuldu. Türk vatandaşı olan 60 yaşındaki sürücü G.Y., kefaletle serbest kalırken, ülkeyi terk etmesi yasaklandı.