Park ücreti ödememek için araç plakalarını söken uyanık turistlerin tatil keyfi pahalıya patladı!

Park ücretini ödememek için araç plakalarını söken iki turistin tatil keyfi pahalıya patladı!

Köstence’nin turistik bölgesi Mamaia’ya tatil için gelen iki turistin uyanıklığı kendilerine pahalıya mal oldu. Araçlarını bıraktıkları otoparkta ‘park ücreti yazılmasın’ diye araçlarının plakasını söken uyanıklar park ücretinin 5 katı cezalar aldı. Her araç başına 500 lei (100 euro) ceza kesen yerel polis, araçlardan birine de el koydu.

PARK ÜCRETİNİN 5 KATI CEZA ÖDEMEK ZORUNDA KALDILAR

Mamaia’daki Summerland tatil bölgesindeki oto parkta plakaları çıkarılmış iki araba tespit edilmesinden sonra yerel polislerin inceleme yaptığını belirten Köstence Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle: “Görevlilerimiz, iki turistin park ücreti ödememek ve araç bilgilerinin belli olmaması için plakalarını çıkardıklarını tespit etmiş. Ancak, ekiplerimiz araç sahiplerini tespit etti ve her birine 500 lei ceza kesti. Araçlardan biri de park yerinden çekici ile merkeze alındı. İlgili sürücü ayrıca 450 lei araç teslimat, 120 lei taşıma, 60 lei de günlük araç park ücreti ödemek zorunda kaldı. Diğer sürücüye ise olay anında arabasının yanına geldiği için sadece 500 lei plaka çakırma cezası verildi.”

Mamaia’da şimdiye kadar otopark ücreti günlük 96 lei (19 euro). Ancak bu hafta alınan kararla oto parkın saat 09.00 ile 19.00 saatleri arasında ücretsiz olması kararlaştırıldı.