Türkiye’ye kimlikle seyahat etmeye başlayan Bulgar turistler Edirne’ye akın etti

Türkiye’ye sadece kimlikleriyle seyahat kolaylığına kavuşan Bulgaristan vatandaşları Edirne’ye akın etti.

Bulgaristan vatandaşlarına Türkiye’ye pasaport olmadan sadece kimlikle girebilme imkânı tanınınca bu ülkeden Edirne’ye turist akını yaşanıyor.

Giyecekten yiyeceğe, mobilyadan kozmetiğe ihtiyaçlarının tamamını Edirne esnafından karşılayan Bulgaristan vatandaşları, aldıklarını taşımakta güçlük çekti. Bavullarını ve bagajlarını doldurduktan sonra dönüş yoluna geçen Bulgaristan vatandaşları, Kapıkule Sınır Kapısı’nda araç kuyruğu oluşturdu.

Esnaf karardan mutlu. Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, “Şimdi zaman kısıtlamaları olmadığı için burada daha çok kalacaklar” dedi.

EDİRNE’DEKİ OTELLERDE YER KALMADI

Kentte gelecek turist sayısında yüzde 30 artış, kişi başı günlük harcamalarının ise 200 euroyu geçmesini beklediklerini belirten Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Karşıda herkesin pasaportu yoktu. Şimdi kimlikle gelecekleri için daha kolay gelecekler ülkemize. Otellerimizde yer bulmak kolay değil bu günlerde. Günlük yaklaşık 100 euro harcıyorlardı alışveriş için. Ama konaklarlarsa 200 euroya çıkıyor” diye bilgi verdi.

ESNAF UYGULAMADAN MEMNUN  

Artık kimlikle de Türkiye’ye girebilen Bulgar turistler Edirne’de alışverişe koşarken esnaf yeni uygulamadan çok mutlu.