Anadolu Kültür Festivali kervanı hafta sonu Iaşi’da demirledi

Anadolu misafirperverliğin en güzel şekilde sergilendiği festival, Bükreş’te olduğu gibi Iaşi şehri sakinlerinin de gönlünü fethetti.

Anadolu’nun zengin yemek, folklor ve sanat değerlerini yansıtan Kültür Festivali (Anatolian Food Fest) hafta sonunda Moldova bölgesinin tarihi Iaşi (Yaş) şehrinde demirledi.

Tuna Vakfı gönüllüsü, Türk-Romen yüzlerce kişinin görev yaptığı festival, 15-17 Temmuz tarihleri arasında Expoziției parkında gerçekleştirildi. Iaşi sakinleri, üç gün boyunca zengin etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Yerel medya, televizyon ve gazeteler festivaldeki kültür aktivitelerini izleyicilerine duyururken, bazı televizyonlar festivalden canlı yayın yaptı.

STANT ÖNLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Her yaştan Türk-Romen, ev hanımı-öğretmen-öğrenci, bay-bayan, çoluk-çocuk yüzlerce vakıf gönüllüsü, hamur açıp, kebap pişirdi. El emeği-göz nuru mutfak ürünlerinin yer aldığı festival, şehir halkının akınına uğradı. Özellikle gözleme, kebap, baklava, tantuni ve geleneksel Anadolu yemek ve tatlılarının olduğu stantlarda uzun kuyruklar oluştu.

Her biri farklı lezzetlerde onlarca yemek, sanat ve gösteri stantlarının yer aldığı etkinlikte, doğal olarak Türk çayı ve kumda pişen geleneksel telveli kahvesi de gelen ziyaretçilere ikram edildi.

Festival süresince, şarkı ve folklor gösterileri, ebru ve kına sanatlarının yer aldığı stantlar ile sema gösterileri yoğun ilgi gören kültür aktiviteleri oldu.

IAŞİ SAKİNLERİ FESTİVALE AKIN ETTİ

Yemek stantları, sanat etkinlikleri, müzik ve Anadolu misafirperverliği ile Iaşi sakinlerine tam bir kültür ziyafeti sunan festival, üç gün boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Anadolu’nun Festival Kervanı, önümüzdeki haftalarda da yine dopdolu ve yeni sürprizleriyle farklı yer ve mekanlardaki etkinliklerine devam edecek.