Güncel mal varlığı yayınlanan Cumhurbaşkanı Iohannis ne kadar maaş alıyor?

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve eşi Carmen Iohannis'in aktüel mal varlığı başkanlık web sitesi üzerinden yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in aktüel aylık geliri ve mal varlığı başkanlık web sitesi üzerinden yayınlandı. Aylık yaklaşık 15.000 lei (3000 euro) maaş alan Iohannis’in geçen yıla göre hesabında daha az para var. Iohannis’in banka hesaplarında 170.000 lei (yaklaşık 35.000 avro) para bulunuyor.

Geçen yıl (2021) Cumhurbaşkanının banka hesaplarında 201.000 lei (40.000 euro) para vardı. O dönemdeki fazla paranın nedeni ise, yayınladığı „Pas cu pas” isimli kitaptan elde ettiği 30.000 lei (6.000 euro) telif geliri.

IOHANNİS AİLESİNİN 6 GAYRİMENKULU VAR

Cumhurbaşkanı Iohannis, ilk başkanlık döneminde beyan ettiği kendisi ve eşi Carmen Iohannis üzerine kayıtlı Sibiu’da 6 gayrimenkulu yer alıyor. Bazı gayrimenkuller kiraya verilmiş. Geçen yıl kira geliri olarak ise 82.000 (16.00 euro) gelir beyanında bulunulmuş.

EŞİ ÖĞRETMENLİĞE DEVAM EDİYOR

Sibiu’daki bir okulda öğretmenliğe devam eden Carmen Iohannis’in yıllık geliri ise 38.000 lei (7.000 euro) olarak beyan edilmiş.

Bu arada Cumhurbaşkanı Iohannis’e yabancı ülke ve devlet başkanlarının verdiği hediyeler de yine Cumhurbaşkanlığı sitesi üzerinden tek tek listelenenerk kayıt altına alınıyor.

HER YIL MAL BEYANI VERMEK ZORUNLU

Şeffaflık Yasası gereği, Romanya’daki bütün kamu yöneticileri ve memurları her yıl gelir ve mal varlıklarını, görev yaptıkları kurumun web sitesi üzerinden kamuya açık şekilde beyan etmek zorundalar. Beyan edilen gelir ve mal varlıkları arasında izah edilemeyen farklar bulunması halinde soruşturma açılıyor.