Tarım Bakanı Adrian Chesnoiu istifa etti

Romanya Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Adrian Chesnoiu, hakkında çıkan görevi kötüye kullandığı iddiaları sonrasında istifa etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Adrian Chesnoiu istifa etti. Chesnoiu, Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı (DNA)’nın hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması istenmesi sonrasında bugün istifasını sundu. DNA savcılığının soruşturma iddialarına göre Bakan Chesnoiu, bakanlık içinde düzenlenen bazı yarışmalara hile karıştırdı ve yarışmada tanıdığı isimlerin kazanmasını sağladı.

Hiçbir suç işlemediğini söyleyen Chesnoiu ise, parti üyeliğini de (PSD) askıya aldığını belirterek şüphelerin ortadan kaldırılması için milletvekili dokunulmazlığını da kaldırılması çağrısında bulundu.

“DOKUNULMAZLIĞIMIN KALDIRILMASINI İSTİYORUM”

İstifasını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Adrian Chesnoiunun istifa açıklaması şöyle:  

“Bakanlık faaliyetimle ilgili kamusal alanda şüphelerin ortaya çıkmasının ardından aşağıdaki kararları aldım: Tüm partileri temsil eden milletvekillerini dokunulmazlığının kaldırılması için oy kullanmaya çağırıyorum. Çünkü, kanun önünde hepimizin eşit olduğuna inanıyorum. Hakkımdaki şüphelerin ortadan kaldırılmasını istiyorum. Bakan olarak görevi bırakıyorum. hükümetim hakkında herhangi bir şüphe uyandırmak istemiyorum. Sosyal Demokrat Parti üyeliğimi de askıya alıyorum. Bana güvenen herkese, masumiyetime ve yaptığım tüm iyi şeylere teşekkür ederim!”