Romanya-Bulgaristan arasındaki köprüde uzun TIR kuyrukları oluştu

Romanya’nın (Giurgiu) şehirleri ile Bulgaristan’ın Rusçuk şehirlerini birbirine bağlayan dostluk köprüsü, 20 Haziran 1954’te hizmete açıldı. 30 metre yüksekliğinde ve 2 kilometre 223 mt. uzunluğundaki köprü aynı zamanda iki ülke arasında gümrük noktasını oluşturuyor.

Romanya-Bulgaristan arasındaki (Giurgiu-Rusçuk) dostluk köprüsündeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 10 km’den fazla TIR kuyrukları oluştu.

Ağır tonajlı araç sürücüleri saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Romanya’nın yaz ve tatil dönemi yoğunluğu nedeniyle “bakım çalışmaları sonbaharda yapılsın” talebine rağmen Bulgaristan tarafının köprüdeki bakım çalışmalarına başlaması nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğu açıklandı. Digi24′te yer alan habere göre onarım çalışmaları, Bulgar tarafında sadece gündüz yapıldığı için ağır ilerliyor.

Polis yetkilileri, küçük araç sürücülerine feribot seferleri olan bölgelerden geçiş yapmaları tavsiyesinde bulundu.

68 YIL ÖNCE HİZMETE AÇILAN KÖPRÜ 2 KM. UZUNLUĞUNDA

Romanya’nın (Giurgiu) şehirleri ile Bulgaristan’ın Rusçuk şehirlerini birbirine bağlayan dostluk köprüsü, 20 Haziran 1954’te hizmete açıldı. 30 metre yüksekliğinde ve 2 kilometre 223 mt. uzunluğundaki köprü aynı zamanda iki ülke arasında gümrük noktasını oluşturuyor.