Romanya’da ikinci maymun çiçeği vakası da görüldü

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bükreş'te 26 ve 32 yaşlarındaki iki hastada maymun virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Romanya’da da ikinci maymun çiçeği vakası da görüldü. Sağlık bakanlığı, dün Bükreş’te 26 yaşındaki bir erkek hastada maymun çiçeği virüsüne rastlandığını açıklamasından sonra bugün de yine Bükreş’te 32 yaşındaki ikinci bir adamda daha virüs olduğunu duyurdu. Bakanlık yetkilileri, virüs taşıyan her iki kişinin tedavisinin karantinada sürdüğünü açıkladı.

İKİNCİ VAKA DA KESİNLEŞTİ

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, pazartesi günü yapılan laboratuvar incelemelerinin ardından 26 yaşındaki bir hastada maymun çiçeği virüsüne rastlandığını açıklamıştı. Hastalığın 4 gün önce başladığını, hastanın kendisine belirtilerin görülmesi üzerine önceki gün hastaneye gittiği ifade edildi. Açıklamada, hastanın durumunun iyi olduğu, karantinada tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Bakanlık, Bükreş’te geçen hafta hastaneye başvuran 32 yaşındaki ikinci vakanın da maymun çiçeği testinin pozitif çıktığını belirtti.

VİRÜSLÜ ÜLKELERE SEYAHAT ETMİŞ

Açıklamada, “Hasta, yakın dönemde çok sayıda maymun çiçeği enfeksiyonu vakasına rastlandığı birkaç Avrupa ülkesine seyahat etmiş. Virüsün yakın bir akrabasından bulaştığı tahmin ediliyor.” denildi.

İkinci hasta ile ilgili virüs geçmişinin detaylı incelemelerin sürdüğünü belirten Bakanlık, maymun çiçeği virüsünün bir kişiyle yakın ve uzun süreli fiziksel temas sonrası bulaştığını kaydetti.