Eskrimde adını altın harflerle yazdıran Ana Maria Brânză’ya yılın sporcusu ödülü

Bükreş Sheraton otelde düzenlenen törende ‘yılın sporcusu’ ödülü, Ana Maria Brânză’ya verildi.

Romanya’ya eskrimde 14 kez dünya şampiyonluğu kazandıran Ana Maria Brânză, yılın sporcusu ödülüne layık görüldü. Ödül için teşekkür eden Brânză, kadınları hayallerini gerçekleştirme yolunda mücadeleye çağırdı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yılın Başarılı Kadınları’ ödül töreni; Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU) Prețuiește Viața Vakfı ile Lumina Eğitim Kurumları tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Bükreş’teki Sheraton otelde düzenlenen görkemli törende; eğitim, sağlık, sosyal, spor ve kültür gibi hayatın her alanında önemli başarılara imza atan örnek kadınlar ödüle layık görüldü.

Evrensel Değerler ve Diyalog Derneği (ADVU) Başkanı Mustafa Öz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür ederek, kadınların başarılarını teşvik etmeye devam edeceklerini söyledi.

Programın sunuculuğunu yapan ünlü televizyoncu Andreea Marin de toplumda kadınları destekleme ve teşvik etmenin önemine dikkat çekti.

EĞİTİM ÖDÜLÜ ‘INACO’ KURUCUSU ANDREEA PAUL’A VERİLDİ

Eğitim kategorisinde ödülü; sosyal, eğitim, ekonomik ve dijital rekabete yönelik çalışmaları ile tanınan INACO’nun kurucusu, ASE Ekonomi Üniversitesinin başarılı akademisyenlerinden profesör Andreea Paul’a takdim edildi.

Ödülünü, Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Florin Lixandru’nun elinden alan Paul, “Bu ödüle layık görülmek benim için büyük bir mutluluk. Başlattığımız ‘akıllı laboratuvar’ projesinin Romanya genelinde mümkün olduğu kadar çok okulda uygulamaya geçirmeyi hedefliyoruz. Bu ödülü, yapmaya çalıştığımız eğitim anlayışını değiştirme yönündeki çabalarımızın da bir takdiri olarak görüyorum.” dedi.

KORONALI ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇABALARI ÖDÜL KAZANDIRDI

Sağlık alanında yılın ödülü, Korona (Covid) sonrasında komplikasyonlar yaşayan çocukları tedavi etme çabaları nedeniyle Victor Gomoiu Çocuk Hastanesi doktoru Dr. Diana Ionescu layık görüldü. Ionescu, aldığı ödülü korona salgını sırasında hastaların sağlığı için mücadele eden bütün doktor meslektaşlarına adadığını söyledi.

SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ ‘ENGELLİLER DERNEĞİ’ BAŞKANINA

Sosyal Sorumluluk kategorisinde ise ödülü, “Open Your Heart” engelliler derneği kurucusu Magda Coman kazandı. Dünyada alanında tek olan tekerlekli sandalyeye mahkum kızlar için düzenlediği yarışma ile tanınan Coman’ın ödülünü; Aile, Gençlik ve Fırsat Eşitliği Bakanlığı Müsteşarı Anca Hendea verdi. Coman, ödülün engelli hakları alanında yaptığı mücadelede kendisine ek bir motivasyon sağlayacağını belirtti.

FİLM ELEŞTİRMENİ İRİNA NİSTOR’A ‘KÜLTÜR’ ÖDÜLÜ

Kültür-Sanat kategorisinde ise geçen yıl “Fransız Sanat ve Edebiyat Nişanı”na layık görülen film eleştirmeni Irina Margareta Nistor layık görüldü. Nistor’un ödülünü Moldovalı ünlü besteci Eugen Doga takdim etti.

14 KEZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU SEVİNCİ YAŞATTI  

Spor kategorisinde de de yılın ödülü, Romanya’ya ‘Eskrim’de 14 kez Dünya Şampiyonluğu kazandıran Ana Maria Brânză’ya verildi. Ödül için teşekkür eden Brânză, kadınları hayallerini gerçekleştirme yolunda mücadeleye çağırdı.

DÖRT BAŞARILI KADINA ÖZEL ÖDÜL

Ayrıca, görev yaptıkları alanlarda yaptıkları özverili çalışmaları ile topluma örnek ve öncü olan 4 kadına da yılın özel ödülü verildi. Ödüle layık görülen isimler ve alanları şöyle:

  • Narcisa Lecuşanu: Romanya Bayanlar Hentbol tarihinin en başarılı oyuncusu
  • Andreea Furtună: Romanya Kızılhaç Derneği gençlik ve gönüllü proje yöneticisi,
  • Georgeta Bucur: Down Plus Bükreş Derneği başkanı.  
  • Chiru Lina: ICHB Kimya öğretmeni (Rochester Üniversitesi ödüllü)