Romanya-Yunanistan arası yolculuğu elektrikli arabayla 6 euroya mal etti

Araç meraklısı Mihai Evo, elektrikli aracıyla 800 km’lik Bükreş- Yunanistan arasındaki yolculuğu 6 euroya mal etmiş.

Araç meraklısı bir Romen vatandaşı (Mihai Evo), elektrikli Dacia Spring aracıyla sadece 6 euro yol masrafıyla Bükreş’ten Yunanistan’ın Kallithea şehrine tatile gitmeyi başardı.

SOFYA’DA BİR GECE MOLA VERMİŞ

Sürücü, Romanya imalatı Dacia Spring aracıyla Bükreş’ten yola çıkan Mihai, Sofya’da bir gece mola vermiş. İkinci günde Yunanistan’ın Kallithea şehrine ulaşan araç meraklısı Evo, yollarda aracını ücretsiz dolum merkezlerinde şarz yaparak 800 km’lik Bükreş- Kallithea arasındaki mesafeyi sadece 6 euro harcamayla kat etmeyi başarmış.

TECRÜBELERİNİ TAKİPÇİLERİYLE PAYLAŞTI  

Sürekli olarak ekonomik ayarda giden Evo, ortalama 73 km hız yaparken, deneyimlerini de detaylı şekilde sosyal medya sayfasındaki takipçileriyle paylaştı.

ROMENLERİN YÜZDE 46’SI ELEKTRİKLİ ARAÇ ALMAYI PLANLIYOR

Öte yandan Deloitte’in yaptığı bir araştırmada Romenlerin yüzde 46’sı elektrikli araç almayı planlıyor. Romenlerin buna iten sebeplerin başında yakıt fiyatlarındaki yükseliş geliyor. Avrupa ülkelerinde içten yanmalı araç alımına ilgi gittikçe düşüyor. Bu tür araç almayı düşünenlerin oranı Almanya, Fransa ve İngiltere’de yüzde 50’nin altında seyrediyor.