Romanya bu gençleri konuşuyor: Buldukları cüzdanı sahibine ulaştırmak için 15 km. pedal çevirdiler

Filip ve Eliazar isimli iki arkadaş, okul yolunda buldukları cüzdanı, sahibine teslim etmek için 15 km. pedal çevirdi.

Romanya, Suceava’lı iki liseli gencin örnek davranışını konuşuyor. Filip ve Eliazar isimli iki arkadaş, okul yolunda buldukları cüzdanı, sahibine teslim etmek için 15 km. pedal çevirdi.

Cüzdanı, içindeki ehliyette yazan adrese götürüp bırakan gençlerin davranışı takdirle karşılandı. Eve gelince bir yandan sevinen diğer yandan şaşkınlık geçiren adam, kayıp cüzdanını getiren gençleri, evinin girişindeki kameralardan tespit ederek ailelerine teşekkür etti.

Yerel monitorulsv.ro gazetesinde yer alan habere göre lise 9.sınıf öğrencisi, ‘Filip’ ve ‘Eliazar’ isimli iki arkadaş okula giderken bir cüzdan buldu. Okul dönüşünde cüzdanı sahibine geri vermeyi kararlaştıran gençler bisikletle ehliyet üzerindeki adrese gittiler. Adrese 15 kilometre pedal çevirdikten sonra ulaşan gençler, cüzdanı evin oğluna teslim etmişler.

BİSİKLETLERİ BOZULUNCA EVLERİNE YÜRÜYEREK DÖNMÜŞLER

Dönüş yolunda bisikletlerden biri bozulduğu için iki arkadaş, evlerine yürüyerek gelmek zorunda kalmış. Cüzdanın sahibi Valentin Franiuc ise gençleri kameradan tespit ederek evlerine ziyarete gittiğini ve gençlere, ailelerine teşekkür ettiğini belirtti.

Gazeteye göre, anneleri, gençlerin cüzdanı sahibine teslim etmesinin gayet normal bir davranış olarak değerlendirmiş.