Rusya’nın Bükreş büyükelçiliğine araçla saldırı: 1 ölü

Bu sabah aracıyla Rusya'nın Bükreş büyükelçiliğine dalış yapan saldırgan olay yerinde öldü

Rusya’nın Bükreş Büyükelçiliğinin metal kapısına bu sabah bir kişi tarafından araba ile saldırı düzenlendi. Polisin, aracı terk etmesi çağrısını reddeden kişi kendisini ateşe vererek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre saldırgan, Sedan marka aracıyla bu sabah saat 06.00 civarında Büyükelçilik kapısına daldı. Ancak araç metal kapıdan içeriye giremedi. Çevrede çekilen görüntülerde, güvenlik görevlileri olay yerinde geçerken saldırganın içinde bulunduğu aracın alev alev yandığı görülüyor.

Gelen itfaiye görevlileri yangına müdahale ederek söndürürken, saldırganın olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırı yerinde inceleme yapan yetkililer, yaptıkları açıklamada otomobilin içinde çok sayıda Molotof kokteyli ve yanıcı maddelerin de tespit edildiğini belirttiler.

SALDIRGAN SABIKALI ÇIKTI

Antena 3’te yer alan haberde, şüpheli saldırganın cinsel suçlardan bu hafta 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Bogdan Draghici isimli kişi olabileceği belirtildi. Draghici’nin iki gün önce Facebook’ta paylaştığı son gönderide Ukrayna’daki duruma atıfta bulunduğu söyleniyor. Paylaşımında “Ben de Ukraynalıyım! Tüm insanlığı ölümle tehdit eden korkunç savaşa son verene kadar hepimiz Ukraynalı olduğumuzu düşünsek harika olurdu.” diye yazdı.

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: TEHDİTLER ALIYORDUK

Hiçbir görevlilerinin yaralanmadığını açıklayan Rusya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada ise “Bu eylemi, Bucha’daki provokasyonla bağlantılı Rus karşıtlığı etkisi altında işlendiğine şüphe yok.” denildi.

AP’de yer alan açıklamaya göre Rusya Devlet ajansı Tass’a konuşan Rusya’nın Bükreş Büyükelçisi Valery Kuzmin, büyükelçiliğin e-posta yoluyla çok sayıda tehdit aldığını belirterek, “Burada oluşan atmosfer çok gergin” dediği ifade edildi.

Olayın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’nin Romanya Parlamentosuna seslenmesi ve Romanya Dışişleri Bakanlığı’nın dün 10 Rus diplomatı sınır dışı kararı almasından sonra gelmesi dikkat çekti.