Cumhurbaşkanı Iohannis ve Başbakan Ciucă, Romanya’daki Müslümanların Ramazanını kutladı

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve Başbakan Nicolae Ciucă, yayınladıkları ayrı ayrı mesajlarda Romanya’daki müslümanların Ramazan’ını tebrik ettiler.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve Başbakan Nicolae Ciucă, yayınladıkları ayrı ayrı mesajlarda Romanya’daki Müslümanların Ramazan’ını kutladılar.

Müslümanlara; huzur, sağlık ve esenlik dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Iohannis’in Ramazan ayının başlaması münasebetiyle Romanya’daki Müslüman topluluğa gönderdiği mesaj şöyle; “Ramazan’da; Kur’an, dua ve tefekkür yoluyla sevgiyi, yaşamı ve insanlık değerlerini, toplumlararası diyalog ve dayanışmanın önemini kavrayacaksınız.”  

IOHANNİS’İN MESAJINDA ‘UKRAYNA MAĞDURLARI’ VURGUSU

Mesajında, komşu Ukrayna’daki savaş mağdurlarına da dikkat çeken Iohannis, „Ukraynalı komşularımız, savaşın masum kurbanları bu sene bağımsız vatanlarının yıkıntıları arasında geçiriyor. Türk-Tatar topluluğunun, tüm Romanya toplumu tarafından sergilenen örnek seferberlik bağlamında Ukraynalı mültecilere karşı gösterdiği desteği takdirle karşılıyorum. Bu dayanışma, farklı kültür, din ve etnik kimliklere mensup olmamıza rağmen, böyle zamanlarda kendini gösteren ortak insanlık ruhuna sahip olduğumuzun da bir başka kanıtıdır. Ramazan, ruhlarınızı aydınlatacak ve sizi ihtiyaç sahiplerine daha da yaklaştıracaktır. İyi Ramazanlar!”

BAŞBAKAN NİCOLAE CİUCĂ’DAN RAMAZAN MESAJI

Ramazan nedeniyle bir mesaj yayınlayan başbakan Nicolae Ciucă da Müslümanlara “sağlık, barış ve refah” dileğinde bulundu. Başbakan Ciucă, yayınladığı Ramazan mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ramazan’ın başlangıcı, gelenek ve inançlarını ve değerlerini kutlamak için bir araya gelen dünyanın dört bir yanındaki Müslüman inananlar için çok önemli bir zaman dilimi. Romanya’daki Müslümanlar da toplumumuza entegre, ılımlı, Avrupa İslam’ının gerçek bir modelini temsil ediyor. Bütün Müslümanlara, sağlık, huzur, neşe ve refah diliyorum.”