Köstenceliler de ‘Ukrayna ile el ele’ dedi

Ukraynalı mağdurlarla dayanışmak için yemek festivali organize eden Köstenceli öğrencilerin örnek girişimi takdirle karşılandı.

Uluslararası Köstence Bilişim Lisesi’nde (ICHC) her yıl düzenlenen uluslararası yemek kültürü festivali, bu sene Öğrenci Konseyi’nin girişimiyle ‘Ukraynalılar için el ele’ yardım kampanyasına dönüştürüldü.

Festivalde Romanya’dan Japonya’ya, Türkiye’den İtalya’ya kadar birçok ülke için kültür standları oluşturuldu. Hafta sonu iki gün boyunca aralarında yaptıkları görev paylaşımı ile etkinliği organize eden öğrencilerin çaba ve gayretleri takdirle karşılandı.

HERKES UKRAYNA İÇİN SEFERBER OLDU  

Böyle bir iyilik festivalinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden ICHC 9. Sınıf öğrencisi Mihaela Lucaci, duygularını, “Ukrayna için elimizden geldiğince yardım edelim dedik. Çok güzel bir aktivite oldu. Birlikte çok güzel vakit geçirdik. Arkadaşlarımız en güzel becerilerini sergiledi. Herkesin biraz da olsa yardım etmesi güzeldi. Eğlenerek yardım ettik.” şeklinde özetledi.

BOTOŞANU: “FESTİVAL DOBRUCA’NIN RUHUNU YANSITTI”

Festivalin, 18 azınlığın hoşgörü içerisinde bir arada yaşadığı Dobruca’nın ruhunu yansıttığını söyleyen matematik öğretmeni Alexandra Botoşanu ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Etkinlik, Dobruca’daki çok kültürlülüğü yansıtması açısından olağanüstüydü. Burada 18 azınlık yüzlerce yıldır barış ve uyum içinde birlikte yaşıyor. Stantları harika hazırlayan öğrencilerime ve meslektaşlarımı kutluyorum. Ukrayna’daki barışı umut ediyoruz ve umarım bu jestimiz örnek olur. “

ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANINDAN YARDIM ÇAĞRISI

ICHC Öğrenci Konseyi Başkanı Daria Pacea da yaptığı açıklamada Ukrayna’daki mağdurların zor durumunu dikkate alarak böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Pacea, festival dışında da herkesi Ukraynalılarla el ele kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Etkinlikte toplanan gelir, Tuna Vakfı tarafından Ukraynalı savaş mağdurları yararına organize edilen kampanyaya bağışlanacak.