Çevre Bakanı Barna: Romanya’nın hava değerleri normal

Çevre Bakanı Tánczos Barna, Romanya’daki hava değerlerinin normal olduğunu açıkladı.

Ukrayna’daki savaştan dolayı Romanya’nın havasının kirlendiğine dair sansasyon haberlere yetkililerden yalanlama geldi. Bu tür yalan haberlerin ciddiye alınmamasını isteyen Çevre Bakanı Tánczos Barna ve Acil Durumlar Daire Başkanlığı (DSU) ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda ülkedeki hava değerlerinin ve kalitesinin normal olduğunu açıkladı.

ÇEVRE BAKANI: UKRAYNA KAYNAKLI HERHANGİ BİR KİRLİLİK YOK

Romanya’daki hava değerlerinin 24 saat izleme istasyonlarından takip edildiğini ve analizlerin yapıldığını söyleyen Çevre Bakanı Barna, Agerpres’e yaptığı açıklamada, “AB uzmanları ile birlikte yaptığımız hava analizlerinde Romanya’daki hava analizleri normaldir. Herhangi bir kimyasal kirlilik sözkonusu değil. Bazen trafik kaynaklı kirlenmeden kaynaklanan bazı farklı değerler olabiliyor. Ancak Ukrayna kaynaklı herhangi bir kirlilik etkisi sözkonusu değil.” açıklamasını yaptı.  

ACİL DURUMLAR DAİRESİ’NDEN AÇIKLAMA

Acil Durumlar Daire Başkanlığı (DSU) bazı sosyal medya kaynaklarında yer alan haberleri yalanladı. Açıklamada, “Ülkemiz genelinde havada kimyasal yönden tehlike oluşturabilecek herhangi olumsuz durum yok. Kimyasallardan korunmak için maske takılmasını gerektirecek bir durum sözkonusu değil.” denildi.

DSU açıklamasında son zamanlarda bazı ilk yardım tedbirleri ile ilgili yerel yönetimlere gönderdikleri bazı yazıların ise yasalar gereği rutin tedbirler olduğu vurgulandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: İLAÇ STOKLAMA TALİMATI YOK

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamada ise aile hekimlerine yönelik ilaç stoklamaya yönelik herhangi bir yazı veya tebligat gönderilmediği açıklandı.

Bakanlık, vatandaşlar arasında paniğe neden olabilecek sansasyon haber ve bilgilerin yayılmaması konusunda da dikkatli olunması çağrısında bulundu.