Time: Romanya başbakanı Ciucă, Rusları ‘Drakula’ ile tehdit etti!

Time dergisi, yayınladığı bir makalede Romanya başbakanı Nicolae Ciucă’nın Rusları Kazıklı Voyvoda olarak anılan Drakula (Vlad Țepeș) ile tehdit ettiğini açıkladı.

Amerikan Time dergisi, yayınladığı bir makalede Romanya başbakanı Nicolae Ciucă’nın Rusları Kazıklı Voyvoda olarak anılan Drakula (Vlad Țepeș) ile tehdit ettiğini açıkladı. Ciucă, „Bugün, Drakula’nın ruhunu NATO’nun taşıdığı açık” dediği aktarılıyor.

Brüksel’de bugün başlayan NATO Zirvesi öncesinde Ciucă’nın açıklamalarına yer veren Time, röportaj öncesinde Vlad Țepeş’le ilgili değerlendirmelere ve başbakanın Eflak voyvodoları ile ilgili yorumuna yer verdi.

‚DRAKULA RUHU NATO’DA YAŞIYOR!’

Geçmişte Romanya’nın eski genelkurmay başkanlığını da yapan başbakan Ciucă, Time muhabirinin sorusu üzerine „Drakula’nın cezalandırma yöntemlerine katılmadığını, ancak Avrupa değerleri ve savunmasında önemli bir rol oynadığı da açık.” cevabını verdi.

Romanya’nın Ukrayna ile 600 kilometreyi bulan en uzun sınıra sahip komşusu olduğu vurgulanan makalede, 500 bin mültecinin savaştan kaçarak Romanya’ya sığındığına dikkat çekiliyor.

‚BAŞKA ÜLKE TOPRAKLARINA GÖZ KOYMADIK’

Rus saldırganlığına ilişkin uyarıların dikkate alınmamasının hayal kırıklığı içerisinde olduğunu belirten Ciuca, demecinde Romen hükümdarların asla başka ülke ve bölgelere yönelik saldırganlık içerisinde olmadığını, her zaman savunma stratejilerini kullandıklarını belirterek, „Romen yöneticiler aynı zamanda parlak diplomat, vizyoner ve barış arayışı içerisinde oldular” diye konuştu.

Yaklaşık 4 ay önce başbakanlık görevine başlayan Ciuca, 2015-2019 döneminde Genelkurmay Başkanlığı, 2019’dan 2021’e kadar da Savunma Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.