Ukraynalı politikacı eşinin dolar ve euro dolu valizleri şok etti!

Ukraynalı eski politikacı Igor Kotvitsky’nin eşi Anastasia Kotvitskaia’nın valizlerinde yapılan aramada 29 milyon dolar ve 1,5 milyon euro nakit para ortaya çıkarıldı.

Macaristan’da Ukrayna eski milletvekili Igor Kotvitsky’nin eşi Anastasia Kotvitskaia’nın valizlerinde yapılan aramada 29 milyon dolar ve 1,5 milyon euro nakit para ortaya çıkarıldı.

24tv.ua haberine göre ortaya çıkan nakit para dolu valizler, iddiaya göre milletvekili Kotvitsky’nin daha önce hakkında yolsuzluk soruşturmaları bulunan şaibeli işlerden elde ettiği paralar. Kotvitsky’nin, adı yolsuzluklarla anılan ve Devlet Başkanı Zelenski’nin istifa ettirdiği içişleri eski bakanı Arsen Avakov’a çok yakın bir isim olduğu belirtiliyor.

MACARİSTAN PLAKALI BİR ARAÇLA ÜLKEYE GİRİŞ YAPTI

Valizlerinde nakit dolar ve Euro ile yakalanan Anastasia Kotvitskaia’nın bir Macar vatandaş adına kayıtlı araçla sınırı geçtikten sonra şüphe üzerine arama yapıldı. Aramada araçta içi nakit para dolu valizler ortaya çıkarıldı. Paralara el konurken, olayla ilgili hem Macaristan hem de Ukraynalı yetkililer soruşturma açtı.

Geçtiğimiz günlerde de Ukrayna üzerinden Romanya’nın Albita sınırını geçmeye çalışan Ukraynalı bir çiftin arabasında yapılan aramada araçta gizlenmiş 1,6 milyon dolar ve 50 bin euro para ortaya çıkarılmıştı.