Romanya’nın efsane isimleri Ukrayna yararına düzenlenen maçta buluştu

Romanya'nın tanınmış futbolcuları ile sanatçılardan oluşan takımlar, “Ukrayna için el ele' kampanyası için dostluk maçı yaptı. Sanatçı ve futbolcular oyun sonrası nakit bağışta bulundu, maçta giyilen formaların satışından elde edilecek gelir de mültecilere bağışlanacak.

Lucian Sânmărtean ve Daniel Chiriță gibi Romanya’nın efsane futbolcularından oluşan takımı ile Kamara’nın kaptanlığını yaptığı tanınmış sanatçıların oluşturduğu futbol ekibi, Ukrayna yararına düzenlenen maçta karşı karşıya geldi.

Ukrayna’nın milli renkleri mavi-sarı formalarla sahaya çıkan iki takım, 3-3 berabere kalırken, kazanan insanlık oldu.

SÂNMĂRTEAN: ‘KENDİMİ VE AİLEMİ ONLARIN YERİNE KOYDUM’

Empati yaparak kendisini ve ailesini Ukraynalı mağdurların yerine koyduğu için bu yardım organizasyonunda yer aldığını söyleyen ünlü futbol adamı Lucian Sânmărtean, yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar için böyle güzel bir organizasyonda yer aldığım ve yardım maçı düzenleyebildiğim için mutluyum. Annelerin, çocukların ve yaşlıların evlerini terk etmeleri, ülkelerini terk etmeleri, sığınabilecekleri güvenli bir çatı aramaları acı verici. Dayanışma ve insanlık zamanı. Ukraynalıların savaşın trajedisini daha kolay aşmalarına yardım etmemiz gereken bir zaman” dedi.

UKRAYNA’DA TOP KOŞTURAN CHIRIȚĂ DA MAÇTA YER ALDI

Yıllar önce Ukrayna’da top koşturan emektar futbolcu Daniel Chiriță da Ukrayna’daki işgal olayından sonra bu ülkedeki bir futbolcu arkadaşını ve ailesini Ploiești’deki otelinde misafir etmiş. Chiriță, başından geçen olayı şöyle aktardı; “Ukrayna’daki arkadaşım 20 yıl sonra onu hâla hatırlayıp hatırlamadığımı sormak için beni aradı. ‘Evet’ dedim. O’nu tanıdım. Çok üzüldüm. Ailesiyle birlikte Ploieşti’deki otelimizde misafir ettik.” dedi.

ADVU, Fundatia Tuna ve Fundatia Lumina’nın ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyası maçı, ISB Arena’da düzenlendi.

Kampanyaya verdikleri destekten dolayı iki takım kaptanı Lucian Sânmărtean ve Kamara’ya yardım organizatörleri tarafından plaket verildi.

“HEP BİRLİKTE UKRAYNA İÇİN DESTEK İSTEDİLER”

Maç sonunda “Hep birlikte Ukrayna için – Împreună pentru Ucraina” yardım kampanyasının yazılı olduğu formalar açık arttırmayla satışa çıkarıldı. Açık artırmada 1 forma için ödenen en yüksek yardım parası 5000 ley oldu.

İMZALI FORMALAR NEREDEN SATIN ALINABİLİR?

Ukrayna’ya destek kampanyasına katkıda bulunmak isteyenler, Lucian Sănmărtean Futbol Okulu ile iletişime geçip “Magician” Lucian Sănmărtean imzalı tişörtleri satın alabilir. Ayrıca Fundatia Tuna’nın “Împreună pentru Ucraina” isimli yardım kampanyası için açılan; (IBAN: RO17 RNCB 0082 0320 2983 0001, BCR Unirea București) banka hesabına bağışta bulunabilirler.